Streetball Piknik a Jósavárosban - nevezési díj nincs, póló van!

Streetball Pikniket tartanak a hétvégén Nyíregyházán. A Bánki Iskola udvarán épített pályákon folyamatosan pattog majd a labda. Nevezési díj nincs, és számos program is várja a kosárlabdát szeretőket. 

Jól szerepeltek az elmúlt időszakban a NYÍKSE kosárlabda együttesei. Az NB-II-es gárda az első négy között végzett, az utánpótlásban pedig több mint kétszáz gyerek jár rendszeresen edzésekre. Vasárnap egy rendezvényt szervez a klub Jósavárosi Streetball Piknik néven. Várják azokat, akik szeretnék kosárlabdával tölteni a napot. A Bánki Iskola udvarán épített pályán négy palánkra játszanak majd az együttesek. Nevezési díj nincs, sőt az első kétszáz résztvevő pólót kap ajándékba. 

 – Aki szereti a kosárlabdát, nyugodtan beszállhat. Baráti társasággal, vagy családdal is, mert lesz családi kategória is. De számos kiegészítő programmal is készülünk a színpadon - mondta Balogh Béla a NYÍKSE elnöke. 

A Sunshine NYÍKSE felnőtt gárdája augusztus 12-én kezdte a felkészülést. A keret több helyen változott, vannak olyan nyíregyházi nevelésű játékosok, akik visszatértek a megyeszékhelyre, és a NYÍKSE-t erősítik a következő idényben. A szakmai vezetés bízik abban, hogy az élmezőnyben zár a gárda. 

- Az lenne a legfontosabb, hogy fejlődjön a megyében a kosárlabda. Volt már, hogy közel álltunk a feljutáshoz, én azt szeretném, ha a Blue Sharks együttesével együtt mi is egy osztállyal feljebb léphetnénk. Ez sokat jelentene a sportágnak - mondta Kovács Tibor szakmai igazgató. 

Sokat fejlődött egy év alatt a klub utánpótlása. A három bázisiskolából 200 gyerek érkezett, akik elkezdték a kosárlabdát. Jelenleg 18 korosztályos csapata van a klubnak. 

- Fontos, hogy a gyerekek minél többet sportoljanak. Vannak tehetségek, akik számára fontos a versenyeztetés, nálunk ehhez is minden feltétel adott, de aki csak mozogni szeretne, arra is van mód - mondta Gombkötő Norbert utánpótlás igazgató. 

A fiatalok között lányok is vannak, a toborzás pedig tovább folytatódik. A felnőtt csapat Hepp-kupa mérkőzéssel kezdi az idényt, az ellenfél pedig az Eger lesz.