Streetball Nyíregyházán - Vasárnap újra pattog a labda a Kossuth téren

Streetball Fesztivált rendeznek vasárnap Nyíregyházán. A sorozat utolsó előtti fordulóját tartják a megyeszékhelyen, a győztes csapatok pedig a budapesti döntőbe jutnak. Ezúttal is lesz dobó és zsákolóverseny is. 

Tíz fordulóból áll idén a magyarországi streetball sorozat. A kilencedik helyszín lesz Nyíregyháza, Kecskemétről érkeznek a palánkok a Kossuth térre. Itt több mint tíz pályát alakítanak majd ki, köztük egy műanyag borítású centerpályát is, melyen a Hübner Nyíregyháza BS kosarasai is bemutatót tartanak. De itt rendezik a dobó és zsákolóversenyt is. 

- Szeretnénk minél több mérkőzést a centerpályán tartani, ezt jellemzően jobban élvezik a csapatok. A dobóversenyre pedig mindig jön egy határon túli versenyző, aki rendszeresen az élen végez, meglátjuk idén legyőzik-e - mondta Sitku Ernő az Élsport Kft. ügyvezetője. 

Kilenc különböző korosztályban illetve kategóriában lehet nevezni, a Kenguru korcsoportnak ráadásul nevezési díj sincs, így ez a korcsoport mindig nagyon népszerű. 

- A 2008. után születetteknek ingyenes a részvétel, és pólót is kapnak ajándékba. Érdemes elindulni, remek hangulatban remek meccseket játszhatnak a csapatok - mondta Csizmadia Levente szervező. 

A streetball verseny U23-as korcsoportig a 3x3-as kosárlabda szabályrendszere alapján zajlik, azaz játékvezetők is segítik a csapatokat, míg a nagyobbaknál a klasszikus streetball szabályok érvényesek. Nevezni pénteken 18 óráig lehet online formában, itt a nevezési díjat is bankkártyával lehet rendezni, de e-mailben is jelentkezhetnek a csapatok, és személyesen fizetik be a díjat. A program vasárnap 9 órakor kezdődik a Kossuth téren.