Sportnap a Móriczban - Számos sportoló nevelkedett az iskolában

A nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola 2021. szeptember 24-én helyet adott az Eurolife Magyarország Egyesület sporeseményeinek, valamint regisztrált az Európai Diáksport napjára, amin az iskola minden dolgozója és tanulója részt vett. Az iskolában ezen a napon nagyszabású, változatos versenyeket, programokat szerveztek. A kicsik, nagyok és a szülők is élvezhették a családi napot. Középpontban a sport, a mozgás, a kikapcsolódás volt, ami hasznos együtt töltött időt jelentett a résztvevőknek.

A röplabdás lányok táncos megnyitója után, közös zenés gimnasztika, sor- és váltó verseny, tűzharc, meglepetés csapatokkal focimeccs, röplabda bajnokság és tájfutás sportágválasztó színesítette a napot.

Meghívott vendégek voltak: Németh Szabolcs, a Fatum-Nyíregyháza női röplabdacsapat vezetőedzője, Tóth Dalma és Tóth Fruzsina, a Fatum-Nyíregyháza női röplabdacsapat játékosai és egyben az iskola volt diákjai, Tóth Balázs a Nyíregyházi Sportcentrum dobóatlétája és szintén iskolánk volt növendéke, valamint Szatke Zoltán volt NB 1-es labdarúgó, a Nyíregyháza Spartacus labdarúgó csapatának másodedzője.

A vendégek élménybeszámolót tartottak pályafutásukról, amit a diákok csillogó szemekkel hallgattak és utána lelkesen és büszkén gyűjtötték be az autogrammokat.