Október végén ismét lesz Rally EB futam Nyíregyházán - Komoly mezőny érkezik

Október végén ismét lesz Rally EB futam Nyíregyházán. A sorozat utolsó előtti állomása lesz a szabolcsi megyeszékhely, és ezúttal is lesz belvárosi szakasz. A versenyt ezúttal is egy szuperspeciál nyitja a RabócsiRingen.  

Az elmúlt két évhez hasonlóan ismét Rally EB futamot rendeznek Nyíregyházán. Október 22. és 24. között tartják a viadalt, amely az utóbbi két évben nagy népszerűségnek örvendett, és izgalmas csatákat hozott. A küzdelem az idén szorosabb, mint valaha, a Rally Hungary pedig a sorozat utolsó előtti futama, így elképzelhető, hogy nálunk dől el a bajnoki cím sorsa. Ettől az esztendőtől a HUMDA látja el a rali Európa-bajnokság (ERC) magyarországi fordulójának promóteri feladatait. 

A Rally Hungary megrendezése nemcsak sportszakmai, hanem turisztikai, idegenforgalmi és gazdasági szempontból is nagy jelentőséggel bír Nyíregyháza és a régió számára. A Rally Hungary-re nem csak Kelet-Magyarországról, illetve Magyarországról, hanem a környező országokból is nagy számban várhatunk látogatókat.  A versenynaptár egyik záró fordulója lévén arra is van esély, hogy hazánkban dől el az Európa-bajnoki cím sorsa. Az ERC állandó magyar résztvevője a Herczig Norbert, Ferencz Ramón kettős, amely az idén az élmezőny stabil tagja. Az ERC2 kategóriában az ifj. Érdi Tibor, Csökő Zoltán páros pedig az Európa-bajnoki címvédésért ül volán mögé. Az ERC-futam mellett párhuzamosan zajlik a rali országos bajnokság évzáró futama is, amelyen szintén nagy csata várható, hiszen a bajnoki címért zajló küzdelemben többen is részt vesznek. A fentiek garanciát jelentenek arra, hogy idén remélhetőleg Covid-korlátozások nélkül ismét sok néző lesz a gyorsasági szakaszok mentén, így a hangulatra sem lehet majd panasz.  Természetesen a rendkívül népszerű rabócsiringi szuperspeciál az idén sem maradhat ki a programból, mint ahogy megtartják az immár hagyományosnak számító nyíregyházi, városi szakaszt is vasárnap délelőtt.