Sportlövész város és sportlövész egyesület – rangos elismerést kapott Nyíregyháza

Komoly elismerést kapott Nyíregyháza és a Nyíregyházi Polgári Lövész Egyesület. A Magyar Sportlövők Szövetsége a „Sportlövész város, sportlövész egyesület” díjat ezúttal a szabolcsi megyeszékhelynek, illetve egyesületének adományozta. Minden évben egy olyan város kaphatja meg a díjat, mely sokat tett a sportágért. 

- A döntésnél figyelembe vették, hogy 2013-tól minden évben országos bajnokságokat rendezünk, illetve válogatott sportolók edzőtáboroznak nálunk. Nagyon örülünk az elismerésnek, és büszkék vagyunk arra, hogy megkaptuk a díjat – mondta Veres Andrea, az NYPLE ügyvezető-elnöke.

És ha már OB, a hétvégén egy különleges verseny helyszíne lesz Nyíregyháza. A Városi Stadionban rendezik a Target Sprint országos bajnokságot. A látványos verseny során 400 méter futást követően  5 lövés következik egy bukó célpontra, majd újabb futások és lövések következnek. Összesen 3x400 méter a táv, és 2x5 lövés vár a versenyzőkre. Szombaton már reggel elkezdődnek a versenyek, és várhatóan fél egytől indul az a kategória, ahol válogatott sportolók is rajthoz állnak.