Sport, játék, kézműves foglalkozás - Nyári tábort szervezett a Nyíregyházi Kosársuli

Ismét megrendezi hagyományos nyári táborát a Nyíregyházi Kosársuli. A gyerekekre a napi edzések mellett számos szórakoztató program is vár. Több olyan kislány is van, aki a táborban ismerkedett meg a játékkal, és ma már rendszeresen jár tréningekre. 

Kézműves foglalkozás a pálya szélén, edzés a kicsiknek a Szent Imre Gimnázium sportcsarnokában. Ismét megrendezi hagyományos kosártáborát a Nyíregyházi Kosársuli. Simon Hanna már alig várta, hogy újra pattogtathassa a labdát. A karantén alatt a szüleivel otthon egy kosárlabda palánkot készítettek, és arra dobált. 

- Nagymamámnál volt egy régi palánk, melyet felújítottunk, kifestettük, apukám pedig feltette egy oszlopra, így készült el - mesélte Simon Hanna. 

Nem csak Hanna készült már nagyon a táborba. Tudja Boróka néhány hete csatlakozott a Kosársuli együtteséhez. 

- Apukám mondta, hogy van ilyen edzés, menjünk el, és nézzük meg. Nagyon megtetszett már az első alkalommal, és azóta rendszeresen járok edzésekre, és jól érzem magam a táborban is – mondta Tudja Boróka.

A tábor most különösen nagy segítség a szülőknek, mivel sokaknak a karantén ideje alatt szabadságot kellett kivenniük. Most felügyelet mellett, biztonságban tudhatják a gyerekeket, miközben ők dolgoznak. A szervezők igyekeztek változatos programot összeállítani. 

 – Több csoportra bontjuk a gyerekeket, és egyik része kosárlabdázik, a másik része szabadtéri játékot játszik, vagy kézműves foglalkozáson vesz részt, de írunk közösen meséket is. A hangsúly persze a sporton van, és játékos formában ismerhetik meg a kosárlabdát - mondta Farkasinszki Gyuláné táborvezető. 

Olyanok is vannak, akik most ismerkednek még a kosárlabdával, de a tapasztalat azt mutatja, többen annyira megszeretik a sportágat, hogy később is rendszeresen járnak tréningekre.