Sport és Élménytábor - Népszerű a foci, a kosárlabda és a kézilabda
fotó: Szarka Lajos

A harmadik turnusa indult a Sportcentrum sport és élménytáborának. Közel száz gyerek vesz részt, és több sportág alapjait sajátíthatják el. A helyszín az Atlétikai Centrum.

Kézilabda, kosárlabda, floorball. Több sportágat is kipróbálhatnak a gyerekek  a Nyíregyházi Sportcentrum sport és élménytáborában. A harmadik turnus kezdődött, ezúttal is közel száz gyerekkel. Az Atlétikai Centrum ideális helyszín, mivel a benti és a külső helyszín is használható. 

- Gyönyörű környezetben sportolhatnak a gyerekek. Kézilabdázhatnak, focizhatnak, kosarazhatnak, floorballozhatnak, de vannak szabad programok is, amikor kézműves foglalkozásokat is tartunk - mondta Bíróné Nádasi Marianna szervező. 

Több olyan gyerek van, aki már korábban is részt vett hasonló táborban. Maros Hanna igazi sportos családban él, a testvérei és ő is birkóznak. Többször le is győzi a fúkat, de nagyon szeret velük focizni is, de a kézilabda is érdekli.  

- A sulinkban is szoktam a fiúkkal focizni, itt is örülök, hogy van egy nagy füves pálya, ahol játszhatunk. De nagyon tetszik a kézilabda is – mesélte Maros Hanna. 

Megyesi Patrik kedvenc sportága is a foci, ezért is iratkozott be. Ha a barátai megkérdezik, nyugodtan ajánlja nekik is a tábort. 

- Nagyon jók a programok, több sportágat ki lehet próbálni, de vannak egyéb szórakozási lehetősége is, és finom az étel is. Nekem nagyon tetszik – mondta Megyesi Patrik. 

A táborban a gyerekekkel szakképzett edzők foglalkoznak. A legtehetségesebbek a jövőben akár a Sportcentrum igazolt versenyzői is lehetnek. 

Kapcsolódó galéria

Sporttábor az Atlétikai Centrumban