Speciális eljárással segíti a NAV a védekezést – Gyorsított ellenőrzés és vámkezelés

A védekezéshez használható termékek vámkezelése során speciális, gyorsan elvégezhető eljárást dolgozott ki a NAV azért, hogy a felszerelések és eszközök mihamarabb a védekezés frontvonalába, a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez kerülhessenek - közölte az adóhatóság szerdán az MTI-vel.

A közleményben ismertetik: a termékek jelentős hányada a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér légi forgalmában érkezik Magyarországra. A NAV Repülőtéri Igazgatósága elvégzi a többségében vámmentes eljárásokat, majd a vámkezelt szállítmányok a Budapesti Intermodális Logisztikai Központ raktárépületbe kerülnek. Tovább szállításukról az Állami Egészségügyi Ellátó Központ szakemberei döntenek.

A NAV a piacfelügyeleti hatóságok segítségével gondoskodik arról, hogy egészségre veszélyes termékek és eszközök véletlenül se kerülhessenek az egészségügyi ellátó rendszerbe. Az eddig érkezett termékek között nem volt a szabványtól eltérő vagy silány minőségű eszköz, a piacfelügyeleti hatóságok minősítése szerint a termékek minden esetben megfeleltek a jogszabályoknak. Valamennyi, speciálisan rövid idő alatt vámkezelt szállítmány az állami koordinációnak megfelelően elhagyhatta a központi elosztóraktárt.

 

Forrás: MTI