Spanyol csapat ellen kezd a Fatum Nyíregyháza

A héten sorsoltak a Challenge Kupában, a Fatum Nyíregyháza pedig a nemzetközi szinten újoncnak számító, a spanyol bajnokságban negyedik helyen végző FP PRO Voley Andalucia ellen kezd idegenben, október 10-12. között. A visszavágót egy héttel később rendezik Nyíregyházán. 

A spanyol játékosok mellett amerikai, perui, kolumbiai légiósokat is foglalkoztató klub a Spanyol Kupában harmadik lett, és új névszponzorának köszönhetően versenyez majd ezen a néven idén, korábban Voley Cajasol néven írt sporttörténelmet azzal, hogy bejutott a bajnoki elődöntőbe, és kiharcolta a nemzetközi indulás jogát. Andalúziai csapat utoljára több mint 20 éve szerepelt a nemzetközi porondon, és bár a második legalacsonyabb költségvetésből gazdálkodtak tavaly, fanatikus szurkolóik segítségével – több mint 1000-en vannak egy-egy meccsen – sikeresek voltak. 

- Hálásak vagyunk, hogy az FP Pro támogatja csapatunkat. Támogatásuk összhangban van az értékeinkkel, büszkén és elszántan fogunk küzdeni, hogy továbbra is sikeresek legyünk, és újabb sporttörténelmet írjunk – nyilatkozta Marina Saucedo, csapatkapitány.

A klubot 1982-ben alapították, és számos tehetséget neveltek ki az évtizedek során. A csapat Dos Hermanas városát képviseli, mely Sevilla mellett található. 

A Fatum Nyíregyháza - FP PRO Voley Andalucia párharc győztesére a következő körben román ellenfél vár. A mieinknek a kupameccs lesz ősszel az első találkozójuk, a bajnokság csak utána indul.