Sövénylabirintus a kórház udvarán – 750 darab palántát ültettek el a játszótér mellett

Sövénylabirintust alakítottak ki a Jósa András Oktatókórház udvarán. A gyermekgyógyászati tömbbel szemközti játszótér mellett, egy eddig szabadon álló zöldterületen ültettek el összesen 750 darab palántát.

Felülnézetből már jól látszik, hogy fog majd kinézni a sövénylabirintus, miután megnőnek a palánták. A gyerekgyógyászati tömb előtt kaptak helyet az új növények, ahol már egy játszótér is van. A labirintust is azért alakították ki itt, hogy a Jósa András Oktatókórházban bent fekvő, de járóképes gyerekek tudjanak majd játszani benne.

A gyerekeknek kedveskednek

Több szempontból fontos egy ilyen kis labirintusnak az elkészítése, kialakítása, hiszen a civil egyesület és a saját dolgozóink munkája van benne. Növényt ültetni mindig nagy öröm és amikor ez a labirintus majd megnövekszik és szépen kiadja a formáját, akkor majd azok a gyerekek, akik itt gyógyulnak a mi kórházunkban, tudják majd élvezni ennek a zöldterületnek minden pozitív élményét” – nyilatkozta dr. Szondi Zita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.

A gyerekek az ablakból is jól látják majd a növényeket, kastélyhangulatot ad majd a látvány a kórház udvarának – tette hozzá a főigazgató.

Segítség egy egyesülettől

Az egészségügyi intézmény a Denevér Barlangkutató és Szabadidősport Egyesület támogatásával ültette el a 750 darab sövénypalántát, 143 méter hosszan összesen 150 négyzetméteres területen. Az egyesület egyik tagja Surányi Gábor, aki egyébként a kórházban dolgozik, illetve az elnök, Matolcsi Judit emlékként egy fotót is átadtak a sövénylabirintusról dr. Szondi Zita főigazgatónak.

Egyesületünk tájékozódási sportokkal, tájékozódási futással foglalkozik és a Bujtosi Városligetben található labirintusban is előfordult már, hogy tájékozódási feladatot kaptak a felnőttek és a gyerekek is. Azt vettük észre, hogy nagyon lelkesek a gyerekek, amikor egy labirintusban kell keresgélni, van ezeknek egy különleges hangulata. Innen jött az ötlet, hogy a kórház udvarára is, erre a szabadon álló zöldfelületre telepíthetnénk egy ilyen sövénylabirintust” – mondta Matolcsi Judit, a Denevér Barlangkutató és Szabadidősport Egyesület elnöke.

Fontos az önkéntesek munkája

A kórház most játékos sövénylabirintussal gazdagodott, de minden évben különböző módon támogatják az egyesületek az intézményt, többek között így sikerült évekkel ezelőtt mesefigurákkal kidíszíteni a gyermektömb falait is.

Kapcsolódó galéria

Sövénylabirintus átadó a kórházban