Sószobát alakítottak ki a Központi Orvosi Ügyelet épületében

A gyerekek már birtokba is vették a sószobát, amely a Központi Orvosi Ügyelet épületében kapott helyet. A kis helyiségben gyermek és szülő együtt játszhat, miközben a kicsi gyógyulhat.


A ROTARY CLUB NYÍREGYHÁZA BIZTOSÍTOTTA A FORRÁST

 

A sószoba a Rotary Club Nyíregyháza jóvoltából valósult meg, jótékonysági rendezvényük bevételéből biztosították a szükséges másfél millió forintos forrást. A Rotary Club Nyíregyháza elnöke azt mondta: fontosnak tartja, hogy a gyógyulást szolgáló létesítményekkel támogassák a várost.

További képekért kattintson a fotóra!

– Úgy gondoltuk, hogy a gyerekekbe „befektetni” a jövő érdekében, mindig egy nagyszerű dolog – mondta dr. Pénzes Marianna, a Rotary Club Nyíregyháza elnöke –, és ha ezzel a sószobával meg tudjuk előzni azt, hogy a gyerekek kórházba kerüljenek, akkor nagyon sokat tettünk. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy ez a szolgáltatás ingyenes, tehát bárki számára elérhető.
A sószobát dr. Pénzes Marianna, a Rotary Club Nyíregyháza elnöke és dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere ünnepélyes keretek között adta át.
– Az önkormányzat örömmel fogadta ezt a felajánlást, biztosította az épületet, az Alapellátási Igazgatóság pedig szívesen vállalta a működtetést azért, hogy a háziorvosaink közreműködésével a gyerekek eljussanak ide – mondta dr. Kovács Ferenc polgármester. – Nagyon örülök, hogy egy ilyen szolgáltatás is elérhetővé vált Nyíregyházán.

 

TÉRÍTÉSMENTESEN VEHETŐ IGÉNYBE

 

A sószoba használata minden légúti megbetegedés esetén javasolt. Az egyszerű megfázástól az allergiás megbetegedéseken át az asztmáig segíthet a betegeken, de bőrbetegségekre is javasolják. A sószobát a nyíregyházi gyermekek térítésmentesen vehetik igénybe, orvosi javaslatra.
– A gyermek háziorvosoknál kell igényelni ezt a szolgáltatást – mondta Csikós Péter, az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság igazgatója. – Miután a gyermek légúti megbetegedésekkel, problémákkal jelentkezik, a háziorvosok kezdeményezhetik, hogy ide eljussanak a gyerekek. Ez a fajta sószoba nemcsak a gyógyulást, hanem a megelőzést is segíti.
A sószobát hétfőtől péntekig reggel 8 és délután 5 óráig veheti igénybe a gyermek, szülő vagy 18 éven felüli személy felügyeletével.

F. A.

(Fotó: Kohut Árpád)