Sószoba a Petőfiben

 Sikeres pályázatot nyújtott be a Petőfi Sándor Tagintézmény a LEGO-hoz, amelynek köszönhetően 2,1 millió forintból sószoba valósult meg az oktatási intézményben.

Kellemes küzdelem a betegségekkel szemben

Bajnay Kornél Miklós, a Petőfi Sándor Tagintézmény tagintézmény-vezetője elmondta, a pályázatban is leírták azt, hogy sajnálatos módon a különböző felső-légúti betegségek, az asztma, szénanátha előfordulása rohamosan megnőtt. Ezért gondoltak arra az iskolában, hogy ha van megvalósítható ötlet, akkor ezt élvezzék is a gyerekek. A tagintézmény vezetője hozzátette, a szomszédos óvodából is átjárhatnak a gyerekek és ők is kihasználják ezt a lehetőséget.

A Petőfi Sándor Tagintézmény tanulói meghatározott rendben vehetik igénybe a sószoba adta lehetőségeket. Lesz olyan gyermekcsoport, akiknek tanórán kívüli elfoglaltságaikat is ide szervezik. Az iskolán belüli kis szigetnek nagyon örülnek a tanulók.

A sószoba a LEGO támogatásával valósult meg. A játékgyártó cég fontosnak tartja azt, hogy ne csak az általuk gyártott termékeken keresztül örvendeztessék meg a gyerekeket.

További képekért kattintson a fotóra!

Segít a LEGO

Siket Lóránt, a LEGO Manufacturing Kft. kommunikációs munkatársa elmondta, ez egyfajta társadalmi szerepvállalás is, vagy ahogy a játékgyártó cégnél nevezik, helyi közösségi szerepvállalás. A kommunikációs munkatárs hozzátette, létezik ilyen programjuk is, amely a LEGO csoport mellett működő LEGO Alapítványnak a programja, amely mindenhol működik, ahol a LEGO csoport jelen van.

A sószobát birtokukba vették a borbányai gyerekek, így talán könnyebben vészelik majd át a téli, meghűléses időszakot.

ME.

(Fotó: Szarka Lajos)