Sóstói programok – Kinyitott a Tófürdő, késő estig zenél a szökőkút

Péntek reggel megnyitott a Tófürdő, az új Sóstói szökőkút pedig késő estig zenél. A jó idő beköszöntével a nyíregyháziakat és a turisták egyaránt várja Sóstó. A fürdőzni vágyók már a Tófürdőn is pihenhetnek a hétvégén, a városrész legújabb turisztikai attrakciója pedig megújult kínálattal, péntektől vasárnapig este kilenc óráig zenél.

Reggel kilenc órakor ismét kinyitotta kapuit a Tófürdő, de már egész héten készültek a nyitásra. Az utolsó munkálatokat is befejezték, kiültettek 1200 növényt, sepregettek, előkészítették a röplabdapályát, rendebe rakták a medencéket – minden készen állt pénteken a vendégek érkezésére. A Tófürdő 2019-es felújítása után a fürdőzők a kis mediterrán tengerpart jelzővel illeték a létesítményt, ennek oka többek között a megújult zöldfelületek, sétányok és csúszdák. A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. idén is arra törekedett, hogy néhány újítással még kellemesebbé tegye a vendégek számára a Tófürdőt.

Újdonságok a Tófürdőn

A két új csúszda korábban egy fúrott kútból kapta a vízellátást, emiatt hűvös volt a csúszdák vize. Az idei évre a csúszdák vízellátó rendszerébe kapcsoltak egy szivattyút, ennek segítségével már a tó vizét forgatják vissza a csúszdákra, így jóval kellemesebb lesz a víz hőmérséklete. További újítása, hogy a kisgyerekesekre gondolva egy bébipancsolót alakítottak ki a parton, illetve lejáró lépcső is épült. A hatályos jogszabályok értelmében a fürdők, így a Tófürdő is védettségi igazolvány és szájmaszk viselése nélkül látogatható, minden eszköz, medence és élményelem korlátozások nélkül használható. Az árak július elsejéig biztos nem változnak és továbbra is él a 16 óra utáni kedvezményes jegyvásárlás lehetősége. A Tófürdő kifejezetten népszerű a nyíregyháziak körében, egy-egy nyári napon az sem ritka, hogy a 2000-2400 főt is meghaladja a vendégek száma.

Sóstói szökőkutak

A Tófürdő előtt megújult a park is, a meglévő szökőkutak összeköttetésbe kerültek, megvalósult a térburkolati és zöldfelületi rekonstrukció is. A Sóstó projekt része volt az élményfürdő előtti szökőkút kialakítása is, ami nagy népszerűségnek örvend, ez már a tavaly őszi próbaüzemen is látható volt. A turisztikai attrakció hétvégenként késő estig üzemel, májustól megújult zenei palettával várja az érdeklődőket Sóstón. A közel 500 négyzetméteres, hang- és fényeffektekkel kiegészített vízjátékot adó szökőkút programja között van gyermek, modern és vegyes blokk is, filmzenéket, klasszikus és modern dalokat is játszik.

Kapcsolódó galéria

Megnyitott a Tófürdő 2022