Sorsdöntő meccs előtt a Szpari

Sorsdöntő mérkőzést játszik vasárnap a Nyíregyháza Spartacus. A labdarúgó csapat az osztályozó visszavágóján a Veszprémet fogadja. Az első találkozón nem született gól, azaz aki vasárnap nyer, a másodosztályban játszhat a következő idényben. 

A szezon legfontosabb mérkőzését vívja a Nyíregyháza Spartacus FC vasárnap, a Practical VLS Veszprém ellen. Ha nyer a Szpari, az NB-II-ben marad. A klub - bízva abban, hogy sokan buzdítják majd a csapatot a helyszínen - úgy döntött, ezúttal is ingyenes lesz a belépés a szurkolók számára a 17.30-kor kezdődő mérkőzésre! Az első mérkőzésen 0-0 lett a végeredmény, és Lengyel Roland vezetőedző szerint sokkal többet kell lőni távolról. 

- Sok technikai hiba jellemezte a játékunkat, ezen mindenképp javítani kell, illetve a lövőhelyzeteket el kell vállalni. Volt 5-6 olyan szituáció az első mérkőzésen is, amikor bátran lehetett volna lőni – mondta Lengyel Roland vezetőedző. 

A versenykiírás szerint az a csapat lesz NB-II-es, mely a két meccs összesítése alapján több gólt lő, azaz a kupaszabályoknak megfelelően nem számít az idegenben lőtt gólok száma. Amennyiben vasárnap este is döntetlen lesz a végeredmény, 2x15 perces hosszabbítás következik, illetve ha akkor sem dől el a párharc, akkor büntetőket lőnek a játékosok. Az öt cserelehetőség mellett hosszabbítás esetén további 1-1 cserelehetőségük van az együtteseknek. A sárga lapokat az osztályozóra is magukkal vitték a csapatok, Sigér Ákos éppen ezért nem játszhat a visszavágón, mert legutóbb Ajkán megkapta az ötödik lapját. Az NB-II-re vonatkozó fiatal szabály nem érvényes az osztályozókra - bár a Szpariban az első meccsen is több fiatal is játszott egyszerre. Nem játszhat viszont Novák Csanád, a házi gólkirály az első mérkőzésen sérült meg. 

Ingyenes szurkolói busz a korábbi mérkőzésekhez hasonlóan most is indul a mérkőzésre a Városi Stadion parkolójából, vasárnap 15 óra 45 perctől. Regisztrálni nem kell, érkezési sorrendben lehet felszállni. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.