Sorra kapják a díjakat a nyíregyházi pedagógusok: az Év Tanára díjat is helyi tanár nyerte

Három nyíregyházi pedagógus kapott elismerő díjat szakmai munkájáért az elmúlt időszakban. 2020-ban az Év Tanára Orosz Tamás lett, a Wesselényi középiskola testnevelő tanára, Németh László-díjat vehetett át Huszárné Kádár Ibolya, a Zrínyi Ilona Gimnázium igazgatója és Apáczai Csere János-díjat kapott Győri Izabella, a Vasvári Pál Gimnázium történelemtanára.

Sorra kapják az értékesebbnél értékesebb díjakat szakmai munkájuk elismeréseként a nyíregyházi pedagógusok. Rövid időn belül három tanár is vehetett át kitüntetést Budapesten. Az Év Tanára díjat 2020-ban Orosz Tamás, a Wesselényi középiskola testnevelő tanára kapta.

– Megtiszteltetés volt nekem. Az eredménytől függetlenül is nagyon örültem annak, hogy a diákok jelöltek erre a díjra. Viszont annak is nagyon örültem, hogy végül egy szakmai bizottság döntött arról, hogy ki kapja az elismeréseket – mondta el Orosz Tamás testnevelő tanár.

Huszárné Kádár Ibolya, a Zrínyi Ilona Gimnázium igazgatónője nemrégiben vehetett át Németh László-díjat.

– Ennek a díjnak sokszoros értéke van az életemben, egyrészt, mert ez a nevelőmunkáért jár, a gyermekek személyiségfejlesztéséért, másrészt pedig az növeli az értékét, hogy saját kollégáim úgy terjesztettek fel, hogy mind a város, mind pedig a Tankerületi Központ bizalmát is bírtam – mondta el Huszárné Kádár Ibolya igazgató, Zrínyi Ilona Gimnázium.

Győri Izabella, a Vasvári Pál Gimnázium történelemtanára Apáczai Csere János-díjat kapott, amelyet Budapesten vett át ünnepélyes keretek között.

– Az én egész szakmai pályafutásom ide kötődik. 27 éve tanítok ebben a gimnáziumban. Ennyi év alatt nagyon sok minden változott, de nem változott az a vasváris szellem, ami engem fogadott, amikor én ide beléptem. Nagyon kedves mentoraim voltak. És hogy a díj mit is jelent? Azt gondolom, ez nekünk, vasvárisoknak jelent közösen nagyon sokat. Ezt nem egyedül kaptam, hanem közösségként kaptuk a kollégákkal, a diákokkal, akik azokban a programokban, projektekben és abban a munkában, amit most díjaztak, részt vettek – mondta el Győri Izabella, a Vasvári Pál Gimnázium történelemtanára.

Az Apáczai Csere János-díjat egy pedagógus a kiemelkedő oktatási-nevelési-gyógypedagógiai munkájáért, valamint a pedagógiai gyakorlatot segítő kiemelkedő tudományos tevékenységéért kaphatja meg.