SKAFUNDERZ – Nyíregyházán mindig jó buli van

A SKAFUNDERZ zenekar alapvetően jamaicai Ska zenét játszik, amit punk és reggae elemekkel dúsítanak, így egy-egy koncertjük igazi táncmulatsággá tud válni. A masszív dob-basszus ritmusszekciót két gitár kíséri, ezt az alapot pedig teljessé teszik a rezesek, a trombita- és harsonaszóval.

 

PÖRGŐS EGYVELEG

 

A VIDOR Fesztiválra a jelenlegi nyári műsorukkal készülnek, ami igazi pörgős egyveleg a legrégebbi számaikból és a most készülő új albumuk dalaiból egyaránt – árulta el szerkesztőségünk megkeresésére Jónás Péter (Jones), a csapat dobosa, aki hozzátette, már nagyon sokszor zenéltek a szabolcsi megyeszékhelyen (klubokban, szabadtérin, főiskolán) és szívesen is térnek ide vissza, hiszen koncertjeikből mindig nagyon jó bulik kerekednek.

HATALMAS ENERGIA

 


– A zenekar tagjai különböző zenei világokból jöttek, ezért különféle inspirációk érnek minket. Fúvósaink például klasszikus zenészek. Az autentikus Ska zenéktől a kaliforniai punkon keresztül a legújabb trendek is hatnak ránk. Számunkra minden fellépés ugyanolyan fontos, a legkisebb kluboktól a legnagyobb fesztiválokig. Ugyanakkor hatalmas élmény volt, hogy pár régi példaképünkkel, mint a NOFX vagy a Mad Caddies, akik nyomdokaiban elindultunk, már felléphettünk.


Jones azt mondja, koncertjeiken mindig hatalmas energiát adnak át a közönségnek, ami nem más, mint a hamisítatlan SKAFUNDERZ buli-érzés! Ebből pedig, ígéri, Nyíregyházán sem lesz hiány.

(Szerző: Bruszel Dóra)