Sítáboroztak a Szentimrések – Felejthetetlen élményekkel tértek haza Muszinából

Ebben a tanévben a Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda sítábora Lengyelországban, Muszinában volt,  2020. február 17-22. között, melyen immár ötödik éve a Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium tanulóival együtt vettek részt a diákok. 

Legeza Dorottya 11.a osztályos tanuló írt beszámolót a táborról.

Iskolánkból 37 tanuló jelentkezett erre a nagyon népszerű eseményre, és négy nap alatt három helyszínen síeltük be a pályákat: Tyliczen, Wierchomlán, és Krynicán. Balázsné Baraksó Éva és Kelemen Olimpia tanárnők sítudásunk alapján négy csoportra: kezdő, középhaladó, haladó és toppos csoportra osztott bennünket, így mindenki a számára legmegfelelőbb erősségű csoportban és pályán síelhetett. Nagyon örültünk, mert a kezdők közül mindenki megtanult síelni, a többiek pedig tovább csiszolhatták sítudásukat.

Remek pályákon, jó hangulatban teltek napjaink. Nekem ez már a harmadik sítáborom volt, és mindegyiket nagyon élveztem. Egész héten rengeteg törődést kaptunk mind tanárainktól, mind társainktól. Számomra az volt a legjobb dolog, hogy Éva néniék bízva bennünk önálló síelési lehetőséget is adtak nekünk, így még inkább összekovácsolódott kis csapatunk. Estéinket különböző programok színesítették, volt filmnézés, kártyázás, sor került nagy beszélgetésekre, utolsó este zárásként pedig disco volt. Kezdetben távolságtartóan vettük tanáraink ötletét, de a buli végére szinte mindenki beszállt a táncba, és egy remek estével zártuk a közel egyhetes tábort. Társaim nevében is köszönöm a kiváló szervezést és a sok szeretetet! 

 

Legeza Dorottya