Sikerprodukciók, próbák, bemutatók: Schmidt Sárával és Fellinger Domonkossal beszélgettünk

 

Nekem az Asszony asszonynak farkasa című előadás volt a második próbafolyamatom, előtte a Diótörőben játszottam, úgyhogy ez nagy kihívás és feladat volt számomra, de nagyon szerettem. Megismertem alatta a társulatot, ekkor még egész új voltam.

– emlékezett vissza a beszélgetés elején Schmidt Sára, aki Székesfehérvár, majd Budapest után érkezett a nyíregyházi teátrumba.

Thomas Middleton 1627-ben megjelenő tragédiája nem kis kihívás elé állította a nyíregyházi társulatot.

Schmidt Sára és Fellinger Domonkos az Asszony asszonynak farkasa előadásban.

Fotó: Trifonov Éva

Minden próbafolyamatot izgalmasnak találok, néha jobban szeretek próbálni, mint játszani. Szeretem, ahogy mi alakítjuk a karaktereinket, hozzáteszünk a szerepeinkhez. Azt gondolom, hogy az a rendező, aki igazán alkotótárs is egyben, hiába van is egy sajátos koncepciója az előadásról, mindig kikéri a színészek véleményét, vagy az ötleteit, hiszen a színészből dolgozik. Néha még az is előfordul, hogy van egy ötlete a rendezőnek, de mi másból fogalmazunk, akkor ezt kipróbáljuk, felvetjük megmutatjuk, és sok esetben el is szokták fogadni.

 árulta el Fellinger Domonkos, akit jelenleg több darabban is láthat a közönség. A még egy alkalommal, bérletszünetben megtekinthető Asszony asszonynak farkasa mellett színre lép a Don Carlos-ban és az Illatszertár című előadásban is, mely néhány hete bekerült a POSZT 2018 versenyprogramjába. A 18. Pécsi Országos Színházi Találkozó válogatói – Regős János, színpadi szerző, szakíró, színész, rendező, valamint Térey János, író, költő, drámaíró, műfordító – a 2018-as versenyprogramba a 2017. március 1. és 2018. március 10. között bemutatásra kerülő előadások közül 7 nagyszínházi és 7 kamaraelőadást választottak ki.

Nagyon örültünk, amikor megtudtuk, hogy bekerült a darab a versenyprogramba, a színháznak is egy óriási dolog ez, hiszen 178 darabból válogatták be az Illatszertár előadást. Én személy szerint is nagyon szeretem a szerepemet, és úgy gondolom, hogy ez egy kiváló társulati munka is egyben.

 mondta Fellinger Domonkos, aki azt is elárulta a Sziesztában, melyik műfaj, szerep áll igazán közel hozzá.

Bár az Illatszertár műfaját tekintve inkább mondható könnyedebb műfajnak, mint az Asszony asszonynak farkasa, ami ugye egy tragédia, de mégis abban is megvannak az emberi igazságok és szépségek, és tulajdonképpen az abszurd vicces helyzetek. Ha azt kérdezik, hogy melyik áll hozzám közelebb, akkor azt mondom, inkább a drámaibb műfajok.

A Móricz Zsigmond Színház nem feledkezett meg a fiatalabb generációkról sem, a Maszmók Afrikában című gyermekeknek szóló darabot április 6-án mutatták be, és Schmidt Sára kapta az egyik főszerepet.

Nagyon tetszik nekem ez a színház, korábban még nem jártam itt. Jó a léleknek ez a barátságos környezet és nagyon kedvesen fogadott a társulat is.

– árulta el a fiatal színésznő, aki nagyon élvezte az évad próbáit és előadásait.

A Móricz Zsigmond Színházban már a jövő évi darabok próbái is elkezdődtek, a beszélgetés folytatásáért, további érdekességekért kattintson a videóra!