Sikeresen zárult a TBC nem ismer határokat című projekt szakmai tréningsorozata a nyíregyházi kórházban
Fotó: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház

Sikeresen zárult a „TBCHB - TBC have no borders” A TBC nem ismer határokat című projekt szakmai tréning sorozata a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház nyíregyházi székhelyén.

– A szakmai egyeztetés során a magyar és ukrán szakemberek 2x5 napon keresztül vitathatták meg az intézményeikben zajló szakmai munkát. A találkozók során alkalmuk nyílt összevetni szakmai tapasztalataikat, a határ két oldalán alkalmazott protokollokat a felnőtt és gyerekkori TBC diagnosztizálása és gyógyítása területén.

Az Ukrajnából érkezett orvosok megnézhették a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei intézmény nyíregyházi telephelyeit, tanulmányozhatták az intézményben található eszközöket és azok használhatóságát. Megismerhették a betegutakat, a gyógyítás során használatos dokumentumokat, nyomtatványokat. Az így megismert jógyakorlatok segítségével saját munkájukat is képesek lesznek a jövőben még hatékonyabbá tenni.

Nem először történt ilyen típusú szakmai tapasztalatcsere megyénkben. A tavalyi év során az „Infectious diseases have no borders” A fertőző betegségek nem ismernek határokat című pályázat keretében már sikeresen valósítottunk meg tréningeket intézményünk és külföldi intézmények szakemberei között a mikrobiológia és infektológia terén  tájékoztatott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház hivatalos közösségi oldalán.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház