Sikeresen rajtoltak a vízilabda együttesek

Nagyszerűen kezdték az Aqua Sport Egyesület 2010-ben született vízilabdázói az idei szezont az Észak - Keleti Bajnokság gyerek III-as versenysorozatában. Az egyesületet két csapat képviseli idén, külön leány és fiú. A két csoportra osztott bajnokságnak hétvégén Egerben volt az első fordulója.


Szombaton a fiúk ugrottak medencébe ahol az első merkőzésüket játszották idén és ez érezhető is volt a gyerekeken, kicsit megilletődötten keresték a jó megoldásokat, főleg a mérkőzés második felében, így vereség lett a vége a Miskolc ellen. Második mérkőzésüket viszont sokkal jobb játékkal sikerült megnyerni a Debrecen ellen, ahol több újoncot is avattak, akik remekül szálltak be a játékba.
Vasárnap a leányokon volt a sor, és lehengerlő játékkal megnyerték mindkét meccsünket. Az Eger, és a Kazincbarcika volt most az "áldozat". Nem ismertek a lányok elveszett labdát, nagyon jól bírták fizikailag a mérkőzéseket,  az első bajnoki mérkőzéseiken résztvevő kislányok is remekeltek, többen dobták meg első góljaikat nagy örömünkre.
Eredmények :
Szombat:

Aqua Se fiú - Pannergy Miskolc  8-16
Gól : Börzsei 3, Simon D. 3, Himics 2

 Aqua Se fiú - CPVSE  9-6
Gól : Börzsei 4, Simon D. 3, Himics 1, Muri 1

Vasárnap :

Aqua Se leány - Tigra ZF Eger leány 14-8
Gól : Tomori 7, Székely 3, Potor 3, Simon L. 1
 
Aqua Se leány - KSK Delfin VK 18-3
Gól : Tomori 4, Potor 4, Székely 4, Horváth 3, Maticsák 2, Simon L. 1

- Az utolsó merkőzésen a lányoknál többen is gólt szereztek még, de a jegyzőkönyvbe ha 15 gólnál nagyobb gólkülönbség alakul ki a mérkőzés folyamán, akkor nem írják tovább. Gólt szerzett még Szarka Krisztina is, és még több gólt elvettek tőlünk ezen szabályok miatt, de nem kesergünk. Összességében nagyon szépen játszottak fiataljaink, sajnos azért meglátszik az, hogy nincs uszodánk és a kétkapuzások hiányoznak, de a hozzáállást, küzdőszellemet csillagos ötösre értékelem - tájékoztatott
Urbin Tibor  szakmai vezető.