Jön a salakmotoros bajnokság hajrája

Két verseny van még hátra a magyar-szlovén salakmotoros bajnokságból. A hétvégén Debrecenben, majd a Speedway Ringen mérik össze tudásukat a versenyzők. A bajnokságot a címvédő Fazekas Dennis vezeti. 

Jön a bajnokság hajrája a salakmotorosoknál. Október 23-án előbb Debrecenben, majd egy héttel később a Nagyhalász Speedway Ringen rendezik a Magyar-Szlovén Bajnokság két fordulóját. Jelenleg összetettben Fazekas Dennis vezet, aki címvédőként indult idén. Október 29-én szeretne ismét a dobogó legmagasabb fokára állni. Idén öt nemzetközi verseny helyszíne volt a pálya, GP és EB-kvalifikáció mellett U19-es EB döntő, MACEC Kupa és páros EB elődöntő is volt a Speedway Ringen. Már most tervezik a jövőt, és 2023-ban is több verseny házigazdái szeretnének lenni.  

- Természetesen több versenyre is pályázatot adtunk be. Szeretnénk jövőre is EB és GP-kvalifikációs futamot is rendezni, és több nemzetközi viadalt ide hozni. Döntés november végén várható, bízunk abban, hogy december elején már jó híreket közölhetünk a salakmotor szurkolókkal - mondta Albók József, a Nagyhalász Speedway Ring tulajdonosa. 

A pályán több fejlesztés is történt a közelmúltban, ezek közül a parkoló és a világítás kiépítése volt a két legjelentősebb. Utóbbit először üzemelhetik be élesben október 29-én. Mindez nagyban segít majd a nyári versenyeken, a nagy meleg miatt így később rendezhetik a futamokat. A magyar bajnoki zárófutam a jövő héten szombaton 13.30-kor kezdődik.