Sikeresek az oltási akciónapok – Sokan kérik az első adag vakcinát is a kórházban

Az elmúlt hétvégén is oltási akciónapokra várták a lakosságot a Jósa András Oktatókórházban. Az adatok szerint rendkívül sikeres Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a kezdeményezés, az intézményekben átlagosan háromezer embert oltanak be a három nap alatt, ezek egy része pedig első adag vakcina.

Hat városban, kilenc oltóponton oltanak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ebből négy a Jósa András Egyetemi Oktatókórházban működik. A hétvégi akciónapokon többen is már a harmadik adag vakcina felvételére érkeztek.

Külföldre szeretnék menni és emiatt muszáj, hogy felvegyem a harmadik oltást, hogy be tudjak menni az éttermekbe és máshova is” – mondta Dancs Dorina. Szilágyi József azért tartotta fontosnak, hogy beoltassa magát, mert meglátása szerint másképp nem lehet ellenállni a vírusnak.

Sikeres a kampány

Az oltási akciónapokon átlagosan 15 százalékkal nőtt meg azoknak a száma, akik az első oltásukat kérték a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház intézményeiben.

A kormány által meghirdetett kampányoltási napok nagyon sikeresek, csütörtökön, pénteken és szombaton körülbelül 3000 ember jelentkezik oltásra. Vannak közöttük, akik első oltásukat veszik fel, körülbelül 15 százalékuk. Ennek nagyon örülünk, mert ez is azt jelzi, hogy még mindig vannak olyanok, akik hisznek abban, hogy az oltás megvédi őket a súlyosabb megbetegedéstől” – nyilatkozta Vitkai Éva, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház sajtófőnöke.

Folytatódnak az akciónapok

Nyíregyházán is lehet kérni a negyedik oltást is, ezt viszont minden esetben egyeztetni kell előzetesen a háziorvossal. Hétfőn, kedden, szerdán és vasárnap újra szükséges a regisztráció és az időpontfoglalás, de aztán újra akciónapokat szerveznek csütörtöktől szombatig az országos számos pontján, így Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is, illetve folytatódik a háziorvosoknál szervezett oltás is pénteken és szombaton Nyíregyházán.