Kétmillió forintot kocogtak össze a Csillagfutás résztvevői, a pénzt a kórháznak ajánlják fel!
Fotó: Trifonov Éva

 A jótékonysági rendezvényre közel ezer résztvevő érkezett, az összegyűlt több mint 2 millió forint összeget a Jósa András Tagkórház Onkológiai Osztályának ajánlották fel a szervezők. A Csillagfutást, az Omnis Forte Egyesület szervezte szombaton este. 

Futónadrágok és futócipők sokasága tűnt fel szombaton a Bujtosi Városligetben, hiszen ismét megszervezték a Csillagfutás nevet viselő jótékonysági sportrendezvényt. Sokan előzetesen, azonban többen a helyszínen neveztek a futásra. A start előtt sem unatkoztak a résztvevők, a szervezők sportbemutatókkal, színpadi produkciókkal készültek, emellett elindult a pecsétgyűjtés is a különböző standoknál.

„Örömmel vagyok itt és képviselem a sportért felelős államtitkárságot, a sportirányítást, hiszen egy olyan nemes célt foglal magába a Csillagfutás, ami azt gondolom, felhívja a társadalmi jelentőségére és örülünk, hogy akik itt vannak és neveznek, összefognak egy nemes ügyért, ami ennek a futásnak az elsődleges célja”

– emelte ki Märcz Tamás, a Nemzeti Sportügynökség igazgatója, olimpiai bajnok vízilabdázó.

Idén 3 táv teljesítését vállalhatták a csillagfutók. A Mesefutam 1,5 km, a Fuss el véle 4,5 km, az Erőltetett menet 9 km hosszú volt. A bemelegítés után el is indultak az első futók a mesefigurákkal, volt, aki gyalog, míg más a négylábú kedvencével rajtolt. A rendezvényen nyíregyházi cégek is képviseltették magukat, közel 100 főt regisztráltak, de a honvédségtől is szép számmal érkeztek a Csillagfutásra. A szervezők szerint ez jelzi, hogy sokan tartják fontosnak a sport és a jótékonyság együttesét, melynek közösségépítő ereje is van.

Az, hogy immár 5. éve rendezhetjük meg a Csillagfutást, jól mutatja, hogy van rá igény, és ez több dolognak köszönhető. Egyrészt talán a legfontosabb, hogy egy jótékony célú futásról van szó, ahol a nevezési díjakból a Nyíregyházi Jósa András Tagkórház Onkológiai Osztályát támogatjuk és azt gondolom, hogy ez a gyógyítók munkájának a segítése, a gyógyítás és körülményeinek a támogatása az egy nemes cél, amihez nagyon sokan szívesen csatlakoznak. A másik fontos dolog maga a sport, hiszen futni nagyon sokan szeretnek akár a teljesítmény növelése, akár a hobbi céljából, és ez itt találkozik ezen a rendezvényen és nem utolsósorban maga az élmény, hiszen ez egy élményprogram, aminek az egyik különlegessége a nevéből is adódik, hogy a csillagok alatt futunk. Hamarosan naplemente után kigyúlnak a fények és egy különleges rajttal kezdetét veszi az éjszakai futás”

– hangsúlyozta Kemecsei György, az Omnis Forte Egyesület alelnöke.

A rendezvényt az önkormányzat beépítette a városi sportnaptárba, évről évre támogatja is a Csillagfutás létrejöttét. Dr. Ulrich Attila alpolgármester kiemelte, Nyíregyháza a sportos város jelzőt nem véletlenül tudhatja magáénak, hiszen a lakosságnak számtalan lehetősége van mozogni nemcsak rendezvények alkalmával, hanem a mindennapokban is.

„Azt a sok fejlesztést, amit az önkormányzat az utolsó években megcsinált, nagyon sokan használják és vesznek részt a programokon, mint például a Mozdulj Nyíregyháza! ez egy olyan prominens rendezvény itt, Nyíregyházán, sőt már az országban is, amit több város is követ”

– mondta dr. Ulrich Attila alpolgármester.

Az eddigi 4 Csillagfutás alkalmával a szervező Omnis Forte Egyesület már közel 5.000.000 forinttal támogatta a nyíregyházi onkológiát. A szombati rendezvény rekordokat döntött, a nevezési díjakból 1.210.000 forint gyűlt össze, a Mályvavirág Alapítvány további 800.000 forinttal támogatta az ügyet, így összesen 2.000.000 forintot tudtak felajánlani a Nyíregyházi Jósa András Tagkórház Onkológiai Osztálya számára.

Kapcsolódó galéria

Csillagfutás 2024