Sikeres pályázat – Szakmai kapcsolat nyíregyházi, erdélyi és felvidéki óvodák között

Kétnapos szakmai konferenciát tartottak az örökösföldi Tündérkert Keleti Óvoda Kikelet Tagintézményében, amely sikeres Erasmus+ pályázatot írt, Kisléptékű köznevelési partnerségek témakörben. A pályázat keretén belül felvidéki és erdélyi óvodákkal vették fel a kapcsolatot, közös programok szervezése és fejlesztések megvalósítása kapcsán.

 

A szakmai konferencia köszöntőkkel vette kezdetét, Tóth Imre önkormányzati képviselő és a Gyermekeink Harmonikus Fejlődéséért Alapítvány elnöke, Török Edit intézményvezető és Bajnay-Szabó Mónika tagintézmény-vezető nyitotta meg az eseményt.

– Intézményvezetőként nagyon hevesen dobog a szívem, hiszen az egyik tagintézményünk vezetője nagyot álmodott, hatalmasat, és nem is gondoltuk, hogy ennek eredményeképpen itt fogunk ülni három országból. Ez az álom megvalósult. Az intézményvezető szorgos, dolgos csapatot gyűjtött maga köré, akik mindannyian fáradhatatlanul, szorgalmasan azon dolgoztak, hogy itt legyünk – mondta el köszöntőjében Török Edit, a Tündérkert Keleti Óvoda intézményvezetője.

A Tündérkert Keleti Óvoda Kikelet Tagintézményének alkotói csapata több hónapos szakmai munka után partnerintézményeket keresett. Reményeik szerint a sikeres pályázatnak köszönhetően a nyíregyházi, erdélyi és felvidéki óvodák közötti szakmai és társadalmi kapcsolatépítés tovább fejlődik majd.

– Kulcsszavaink a fenntarthatóságra nevelés, a tehetséggondozás, a felzárkóztatás, a mozgás kiemelt fontossága, az innovációk iránti érdeklődés és elköteleződés. E szerint találtuk meg két kedves intézményünket. Most mi mutatjuk meg jó gyakorlatainkat, de nagyon várjuk, hogy mi is megismerjünk titeket, és a ti munkátokba is betekintsünk. Hiszen egy nyelven gondolkodunk, az óvodapedagógia nyelvén, méghozzá a Magyar Óvodapedagógia Módszertanát alkalmazva, mely világszerte elismert és egyedülálló – így szólt a szakmai napok résztvevőihez Bajnay-Szabó Mónika, a Tündérkert Keleti Óvoda Kikelet Tagintézményének tagintézmény-vezetője.

A szakmai konferencia során bemutatkozott az intézmény néptánccsoportja, volt könyvbemutató, robotikával kapcsolatos filmvetítés, továbbá bemutatták a Meseláda, Mozgáskotta, DIOO, valamint az Okoskocka fejlesztőeszközöket és a Boldog óvoda módszer alkalmazását.