Sherlock Holmes Nyíregyházán nyomoz
Öt színész, több mint 50 szerepet játszik A sátán kutyája legújabb színházi adaptációjában Nyíregyházán. A Móricz Zsigmond Színházban különleges színészt próbáló, de a nézők számára kacagtató és vacogtató előadásra készülnek. A bemutatót szombaton tartották.

Egy halálsikoly, egy földre zuhanó test, sokat ígérő, rejtélyes zene. Alig gördült fel a függöny, máris Sherlock Holmes világába került a néző a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban. A szabolcsi megyeszékhelyen Conan Doyle világhíres nyomozójának legismertebb történetét elsőként szombaton láthatta a közönség.

 

További képekért kattintson a fotóra!

 

Csupán öt színész játssza

 

A sátán kutyája vérbeli krimi, ami a rendezésnek köszönhetően rendkívül szórakoztatóra is sikeredett Nyíregyházán. Az előadás különlegessége, hogy 5 színész közel ötven különböző szerepet játszik el. Dr. Watsont Ilyés Ákos alakítja. A színész szerint játszva embert próbáló a darab. – Azt hiszem, elég ha csak annyit mondok, hogy öt színészre van 53 szerep, ez önmagában is döbbenetes dolog. Díszletben, kellékben, fodrászokban, amilyen munka folyik, amilyen rengeteg munkát végeznek a háttérben az emberek és természetesen színészek, a rengeteg öltözés, helyszínváltások, az valami döbbenetes és elképesztő – mondta mosolyogva Ilyés Ákos.

 

További képekért kattintson a fotóra!

 

Kacagtat és vacogtató

 

Ken Ludwig adaptációjából A sátán kutyáját Szente Vajk álmodta színpadra. A rendező szerint ez egy kacagtató és vacogtató darab, amely ráadásul igen fondorlatos is. – Nagyon leleményes beszélgetések vannak, nagyon szellemes csűr-csavarjai vannak Sherlocknak, így ez része ennek az előadásnak is. Természetesen a szórakoztatás a rengeteg öltözéssel, nagyszerű komikus színészekkel, csomó jó humorral is része az előadásnak – lelkendezett Szente Vajk. A sátán kutyáját hétfő és kedd este is játsszák a színházban. Akinek van kedve nyomozni egy kicsit, és persze sokat nevetni, annak bátran ajánlható a darab.

 

Z. Pintye Zsolt