Semmit nem felejtettek - hatvan év felettieknek rendeztek futball tornát

 Őze Tibor neve még mindig jól cseng Nyíregyházán. A Szpari korábbi bajnokcsapatának trénere bár most a Szeged-Grosics Akadémia szakmai tanácsadója, örömmel tért vissza a szabolcsi megyeszékhelyre. 60 éve felettieknek rendeztek labdarúgó tornát. A versenysorozat 10 éve indult Szabolcs Szatmár Bereg megyében, nyolc csapattal, Balkány, Nagykálló helyszínekkel. 

- Az ötletet az adta, hogy Újfehértón láttam nagypapa korúakat futballozni. Európában egyedülálló a torna, része az MLSZ és az UEFA Grassroots programjának. Ennek a korosztálynak egyik országban sem rendeznek szervezett bajnokságot. Idén tíz éves a versenysorozat, ma már egész Magyarországot lefedi. 10 helyszínen negyven együttes több mint hatszáz labdarúgója futballozik rendszeresen. A sorozat döntője minden évben Budapesten van, ahol a csoportgyőztesek játszanak. Nagy szabású rendezvény ,250 résztvevővel. Ha csak tehetem mindig megnézem a nyíregyházi fordulókat. Egyrészt mert élmény nézni, amilyen szinten játszanak a játékosok, másrészt soha nem felejtem el edzői pályafutásom legemlékezetesebb időszakát, amikor vezetésemmel feljutottunk az NB I-be (1998)- ennek most van a húsz éves évfordulója - aminek következtében 1997-2000 között ”futball láz” tört ki Nyíregyházán – mondta Őze Tibor.

A szabolcsi csoport szervezője Petrika Ibolya volt, a Filó Csarnokban rendezett szombati fordulóban négy csapat vett részt. Az egyaránt 5-5 pontot szerző Főnix (Miskolc) és a nyíregyházi 70-kedők mellett egy másik miskolci csapata és a szintén nyíregyházi Hed-land együttese vett részt.