Semmelweis napi ünnepség a megyeházán
Semmelweis napi ünnepség a megyeházán

Idén is megtartotta Semmelweis napi ünnepségét a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház, de első alkalommal a Magyar Orvosi Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szervezetével közösen. Az eseményen 64 egészségügyi dolgozó munkáját ismerték el kitüntetésekkel.

Nagy Csaba, megyei Príma díjas, Liszt-díjas tárogatóművész előadásával kezdődött a Semmelweis-napi ünnepség a megyeházán, amelyet idén először tartott közösen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház, és a Magyar Orvosi Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szervezete. Szondi Zita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója beszédében kiemelte, hogy egy nagyon nehéz időszak áll az egészségügyi dolgozók mögött.

- Nagyon nagy öröm számomra, hogy itt lehetek és az elmúlt időszak nehézségeit követően együtt ünnepelhetünk. A Semmelweis nap az egészségügyi dolgozók ünnepe. Rólunk szól, hiszen mi vagyunk azok, akik nap mint nap tudásunkkal elhivatottságunkkal a betegek és a lakosság érdekében mindent megteszünk – mondta el Dr. Szondi Zita a SzabolcsSzatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.

Dr. Soós Zoltán, a Magyar Orvosi Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szervezetének elnöke kiemelte, hogy a nehéz időszakok után külön öröm, amikor így együtt ünnepelhetnek az egészségügyi dolgozók, ezek után érdemes megállni, számot vetni és elismerni, jutalmazni.

- A kamara megyei szervezete három éve vállalta fel azt, hogy a hasonló keretek közt ismerje el azon háziorvos kollégáinkat, akik a jogszabály alapján címzetes főorvosi cím viselésére jogosultak és önkormányzatok vagy más szerv nem ismerte még el a munkájukat – mondta el Dr. Soós Zoltán, a Magyar Orvosi Kamara SzabolcsSzatmár-Bereg Megyei Területi Szervezetének elnöke.

A Semmelweis napi ünnepség a díjak átadásával zárult.

Kapcsolódó galéria

Semmelweis-nap 2022