Semmelweis-nap Nyíregyházán

Semmelweis-nap alkalmából a megyeháza dísztermébe várták a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház dolgozóit. Július 1-je Semmelweis Ignác születésnapja, a magyar egészségügy napja.


SZAKMAISÁG, KITARTÁS, HIT A GYÓGYÍTÁSBAN

 

A megyeházán megtartott ünnepségen dr. Adorján Gusztáv főigazgató köszöntőjében azt mondta: a gyógyítómunkában a legfontosabb a szakmaiság, a kitartás, a hit a gyógyításban, a jóakarat, a hűség, az alázat és a nyugalom. A Semmelweis-nap az a nap, amikor az egészségügyi dolgozók egy pillanatra megállnak, és visszatekintenek az elmúlt időszakra.

További képekért kattintson a fotóra!

– Az egészségügyben nagyon sok olyan ember dolgozik, akik szürke eminenciásként végzik tevékenységüket, és úgy érzik, hogy a munkájukat nem veszi észre senki – mondta dr. Adorján Gusztáv. – Úgy gondolom, ez az a nap, amikor azokat a dolgozóinkat, akik ma kitüntetést fognak kapni, észrevették, észrevették a főnökeik, munkatársaik és a betegek. Azt a munkát, amely az egészségügyben a mindennapokban folyik, ezek nélkül a dolgozók nélkül nem tudnánk elvégezni.


ELISMERÉS A KIVÁLÓ MUNKÁÉRT

 

A Semmelweis-napi ünnepségen azoknak a munkáját ismerték el, akik a legjobb szakmai felkészültséggel látják el feladataikat. A rendezvényen főorvosi és adjunktusi kinevezéseket adtak át, 30-an pedig kiváló munkájukért Semmelweis-díjat kaptak.
A Semmelweis-nap alkalmából megtartott ünnepségen a résztvevők a Prémvadászok Zenekar műsorát hallhatták.

A kitüntetettek névsora: dr. Angyal Géza, Antal Csaba, Arató Miklósné, Balsa József, Bán Tiborné, dr. Béres Zoltán, dr. Czurkó Marina, Drabik Ernő, dr. Együd Katalin, dr. Finna Péter, Gulyás Dóra, Gulyás Istvánné, dr. Horváth Katalin, Jakab Attila, Katona János, Károlyi Kálmánné, dr. Kenderes Judit, dr. Keszthelyi István, Molnár Attila, dr. Nagyházi Árpád, Nevelős Judit, dr. Orosz Márta, dr. Rácz Ferenc, Rápóti-Fekete Béláné, Seressné dr. Lesán Anna Erzsébet, dr. Sóki Enikő Ilona, Szabó Gyöngyi, dr. Szabó Zita Erika, dr. Takács Attila, Zentai Péter.

Főorvosi kinevezések: dr. Bakk Sándor, dr. Balku Enikő, dr. Balku István, dr. Hock Csaba, dr. Nedeczky Zsolt, dr. Szécsi Attila, dr. Vass Judit, dr. Vass Klára.

Adjunktusi kinevezés: dr. Bakk Judit, dr. Bartku István, dr. Czuczor Viktória, dr. Domján István, dr. Éltető Csaba, dr. Finna Péter, dr. Gulácsi Szilárd, dr. Ivancsó Béla, dr. Karászi Gyula, dr. Kiss Ákos, dr. Kukuly Alla, dr. Magyar Zsuzsa, dr. Papp Katalin, dr. Petróczy Ottó, dr. Szabó Norbert, dr. Szántó Jenő, dr. Szikszai János, dr. Szofilkánics Sándor.

F. A.