Selfie Museum Nyíregyházán – Átadták Nyíregyháza legújabb turisztikai attrakcióját
Fotó: Szarka Lajos

Átadták Nyíregyháza legújabb turisztikai attrakcióját, a Selfie Museum and Specialty Cafét. Az idén felújított Bocskai-Kálmán Szolgáltatóház biztosít helyszínt a nem mindennapi múzeumnak, ahol minden szegletet úgy alakítottak ki, hogy ott vidám és egyedi fotókat tudjanak készíteni a vendégek.

Rózsasziromból készült függöny és papírcetlikkel kirakott iroda, rózsaszín zsiráf, szarvas és oroszlánok – többek között ez a látvány fogadja a nyíregyházi Selfie Museum vendégeit. Ez a nem mindennapi attrakció nagy sikert aratott már a fővárosban, de ezentúl a szabolcsi megyeszékhely lakói és turistái is elkészíthetik itt a legújabb szelfijüket, vagyis egy önarcképet. Az már mindennapos dolog, hogy egy-egy múzeumban vagy turisztikai attrakciónál kifejezetten szelfizésre alakítanak ki egy falat, itt viszont minden erről szól.

Vidám szelfik helyszíne

A mobiltelefon megkerülhetetlen része az életünknek, a fotók készítése pedig mindennapos dolog lett, egy felmérés szerint a kutatásban részt vevők évente átlagosan közel 600 szelfit készítenek magukról. Kutatások szerint egy önarckép segíthet tovább emlékezni egy adott pillanatra vagy egyszerűen csak jókedvre deríti azt, aki készíti. A nyíregyházi Selfie Museum ezekre a célokra is tökéletesen megfelel. A különböző boxokban egy-egy jelenetet alakítottak ki.

26 jelenet van, tehát nehéz lenne mindegyiket elmondani. Igyekeztünk színes és adott témával foglalkozó jeleneteket kialakítani, például az édesség, gyümölcsök, fánkok és egyéb sütemény jellegű jelenetek. Vannak köztük olyanok is, amelyek direkt a csillogást emelik ki, ezek a fényes szalagok, amelyek olyan tükröződést adnak, hogy magát ezt a luxust és magas szintű megjelenést tudják benne produkálni a jelenetet élvező vendégek. Van olyan, ami jelenleg a trendi kifejezést, a flexelést helyezi az előtérbe, ez a pénznek a megmutatása, és vannak olyan romantikus jelenetek, amelyek virágokat és növényeket mutatnak a háttérben” – mesélte Gál Gergely, a Selfie Museum and Specialty Cafe tulajdonosa.

Belvárosi turizmus

A fiatalok körében egyre népszerűbb úti cél Nyíregyháza, 2020-ban a vendégek 47 százaléka 24 év alatti volt a városban. A Selfie Museum elsősorban ennek a korosztálynak szól. A belvárosi turizmusra évek óta nagy hangsúlyt helyez a városvezetés, létrejött a Kulturális Negyed, ami több attrakcióval is bővítette Nyíregyháza kínálatát a helyiek és a turisták számára egyaránt. Az új Selfie Museumnak az év elején elkészült Bocskai-Kálmán Szolgáltatóház biztosít helyszínt. A Bocskai utca sarkán éveken keresztül leromlott állapotban állt ez a műemléki védettségű épület. A „Zöld Város kialakítása Nyíregyháza területén” című pályázatnak köszönhetően teljesen korszerűsítették, most pedig tartalommal is megtöltötték a többszintes épületet.

Elsősorban a nyíregyháziaknak, különösen a fiataloknak szánjuk. Nagyon remélem, hogy ez egy befutott, kedvenc találkozóhely lesz, itt egy jó kávézó is van, de természetesen a vendégeknek, a turistáknak is. Ez kapcsolódik ahhoz a szándékunkhoz, hogy ne csak Sóstógyógyfürdő, a város turisztikai negyede legyen a turisták kedvelt helye, hanem a belváros is. Ezért indítottuk ezelőtt három évvel a Kulturális Negyed programunkat, aminek több eleme már megvalósult és lesz még, ami a következő időszakban valósul meg és itt van a belvárosban ez a Selfie Museum is, ami azt gondolom, hogy jórészt a fiataloknak szól, törekszünk arra, hogy minden korosztálynak legyen egy kedvenc látogatóhelye, turisztikai attrakciója” – nyilatkozta dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

A Selfie Museum alsó szintjén egy kávézó is működik, a tulajdonosok tervei között szerepel, hogy az udvaron is kialakítanak valamilyen közösségi teret a közeljövőben.

 

Kapcsolódó galéria

Selfie Múzeum átadó 20210706