Segway-el közlekedő rendőrök Nyíregyháza közbiztonságáért

Új, modern közlekedési eszközzel bővült a megyeszékhelyi rendőrkapitányság járműparkja.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársainak kiemelt feladata garantálni a megyeszékhely közterületein tartózkodók biztonságát, pihenésük és szórakozásuk zavartalanságát.

A rendőrök ennek érdekében minden szolgálati formában jelen vannak úgy a belvárosban, mint a turisztikai szempontból frekventált, de a városon kívül eső területeken. Biztosítják a közrendet és a közbiztonságot gépkocsizó, motoros- és gyalogos szolgálatellátással, a zöldövezetekben lovasrendőrök is járőröznek rendszeresen. 

A nyíregyházi rendőrök eszköztára a Készenléti Rendőrség jóvoltából a napokban bővült négy Segway Ninebot modern közlekedési eszközzel, amelyeket kifejezetten a belvárosban, és az üdülőövezetekben alkalmazhatnak hatékonyan.

A lakosság és a turisták szubjektív közbiztonságérzetét erősíti a látványos rendőri jelenlét, és a modern közlekedési eszközökkel történő szolgálatellátás közvetlenebb kapcsolatfelvételt biztosít azok számára, akik a rendőröktől kérnének segítséget, tájékoztatást.

Az új típusú, rendőrségi jelleggel ellátott közlekedési eszközöket a rendőrök védőfelszerelésekkel -térd- és könyökvédő, speciális fejvédősisak- kiegészített egyenruhában használják a nyári turisztikai idény végéig.

 

Forrás: police.hu