Segítség a fogyatékkal élőknek – Munkanapokon 8 és 16 óra között fogadják a hívásokat!

Segítség a fogyatékkal élőknek – Munkanapokon 8 és 16 óra között fogadják a hívásokat!
Fotó: Illusztráció

A veszélyhelyzetben még nagyobb figyelmet szeretne fordítani Nyíregyháza önkormányzata társadalmunk azon csoportjaira, akiknek többsége a normál élethelyzetben is segítségre, támogatásra szorul. 

Ők elsősorban a helyben működő, speciális problémákra szakosodott érdekvédelmi szervezeteket keressék, ha ott nem tudnak segíteni, akkor forduljanak bizalommal a Nyíregyházi Család- és Gyermekvédelmi Központhoz az alábbi ingyenesen hívható telefonszámon: 06 80 288 525 Hívásukat munkanapokon 8-16 óra között fogadják a központ munkatársai, akikhez a következő szociális problémákkal, kérdésekkel fordulhatnak:

- fogyatékosság-specifikus problémák – tanácsadás

- életvezetési, mindennapi életviteli problémák 

- lelki (pszichés) problémák, családi konfliktusok

- ügyintézés az igénybe vehető települési támogatásokkal kapcsolatban

- gyermekkel kapcsolatos problémák, nehézségek

- lakhatási nehézségek

- szociális problémák és az ahhoz kapcsolódó jogi kérdések

- gyásztanácsadás

A kedd délutáni, részletes városházi sajtóközleményt ITT olvashatja el. A városvezetés által felállított operatív munkacsoport naponta elemzi a helyzetet, s szükség esetén további intézkedésekre tesz javaslatot. Kérik, hogy a hiteles és aktuális információkat kísérjék figyelemmel a https://koronavirus.gov.hu/ weboldalon, valamint az önkormányzat által kiadott sajtóközleményekből. Valamennyi eddig kiadott, a járvány megfékezésének érdekében hozott helyi intézkedéseket is tartalmazó sajtóközleményük elérhető városunk hivatalos weboldalán: https://www.nyiregyhaza.hu/