Sátorgarázsok: már most több igény érkezett, mint amennyi engedélyt kiadhatnak

Az ősz beköszöntével gomba módra nőnek a sátorgarázsok Nyíregyházán. Idén 190 felállítására adhat engedélyt a NYÍRVV Nonprofit Kft., de már most több igény érkezett a városüzemeltető társasághoz, mint amennyit pozitívan elbírálhatnak.

Az ingatlanpiac élénkülésével a garázsok bérleti és vételi ára is emelkedett Nyíregyházán. Egy 16 négyzetméteres, jó állapotú garázs 6 millió forintnál kezdődik és a bérleti díja is 20–45 000 forint között alakul. Már csak ezek miatt is népszerûek a sátorgarázsok a szabolcsi megyeszékhelyen. Aki ilyet szeretne felállítani közterületen, annak kérelemmel kell fordulnia a NYÍRVV Nonprofit Kft.-hez.

A szükséges kérelmet a NYÍRVV Nonprofit Kft. honlapjáról lehet letölteni (letölthető nyomtatványok fül alatt), majd a kitöltött dokumentumot ezt követően el kell juttatni személyesen, e-mailben vagy postai úton.

  • Személyesen: Parkolási Ügyfélszolgálat (4400 Nyíregyháza, Hősök tere 9. fszt./1.),
  • e-mailben:  varosuzemeltetes@nyirvv.hu vagy parko¬lo2@nyirvv.hu  címre,
  • postai úton: 4403 Nyíregyháza, Pf. 14.


A NYÍRVV Nonprofit Kft. csak a parkolóhelyet biztosítja, a sátorgarázsról a kérelmezőnek kell gondoskodnia. Sátorgarázsokat október 15. és április 15. között lehet felállítani és használni, de az „építésre” szigorú szabályok vonatkoznak: kizárólag merőleges kialakítású, nem fizető parkolóban lehet például elhelyezni a sátorgarázsokat.


A tulajdonosok április 15-ig használhatják a sátorgarázsokat, az ezek előtti terület tisztán tartása az ő feladatuk, illetve semmiféle gyúlékony és robbanásveszélyes osztályba tartozó anyagot nem tárolhatnak benne. Jelenleg 190 darab, amire szerződést köthet a NYÍRVV. Már most azonban több igény érkezett, mint amennyi engedélyt kiadhatnak.