Salakmotoros EB-kvalifikáció - Nagy csata várható szombaton

Már csak néhányat kell aludni, és felbőgnek a motorok a Nagyhalász Speedway Ringen. 16 ország 16 versenyzője érkezik a hétvégén az EB-kvalifikációra. Nem akármilyen lesz a mezőny, GP futamgyőztes és dobogósok mellett fiatal tehetségek, többszörös bajnokok is rajthoz állnak. A továbbjutásra a legnagyobb esélye a dán Hansennek, a svéd Berntzonnak, a lengyel Kuberának, a cseh Milíknek és a brit Harrisnek van a legnagyobb esélye, de az olasz Covatti, a francia Bellego és a lett Kostigovs is favorit. A magyar színeket Fazekas Dennis képviseli. A Speedway Ring motorosa  jól ismeri a pályát, és szeretne meglepetést okozni. 

Rendkívül erős a mezőny, de senki nem verhetetlen. Jól ismerem a pályát, ez segíthet. Nagyon várom a hétvégi versenyt, melyhez minden támogatást megkapok a klubomtól, a Nagyhalász Speedway Ringtől, bízom abban, hogy sikerül meglepetést okozni  – mondta Fazekas Dennis.

Fazekas Dennis a napokban életében először indulhatott GP versenyen, ahol a világ legjobbjaival találkozhatott, és egy futam erejéig be is mutatkozhatott a Grand Prix sorozatban. A junior VB selejtező vegyesen sikerült a magyar motoros számára. Az első két futamban nem tudott pontot szerezni, és bár a folytatásban kétszer elsőként egyszer másodikként intette le a kockás zászló, már nem tudott továbbjutni, ezért bosszús is volt. De komoly tapasztalatot szerzett Krskóban is, melyet kamatoztathat. 

- Ilyen mezőny mellett nagy meglepetés lenne Dennis továbbjutása az EB-kvalifikációról, de tudjuk, hogy mindent megtesz majd ennek érdekében. Mi pedig igyekszünk neki ebben segíteni a megfelelő technikai háttér biztosításával. A pálya már készen várja a motorosokat és a nézőket, remek versenyt láthatnak majd a szurkolók. Több olyan induló lesz, akik az európai élmezőnyhöz tartoztak, vagy éppen oda szeretnének kerülni. Nagy csata várható szombaton – mondta Albók József, a Nagyhalász Speedway Ring tulajdonosa.

Az EB-kvalifikáció szombaton 10 órakor edzéssel indul, majd a verseny 15.15-kor kezdődik.