Sajtótájékoztató a Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum projekt támogatásának növeléséről
Fotó: Szarka Lajos

A Kormány 1087/2022. (II.23.) Korm. határozatában a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló egyes projektek összköltségének növeléséről döntött, ami magában foglalja a TOP-6.8.2-15-NY1-2016-00001 azonosítószámú, Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum projekt vonatkozásában 1,5 milliárd Forint többlettámogatás biztosítását.

A program eredeti 2,056 milliárd Forint összköltsége a 2021. év nyarán jóváhagyott 300 millió Ft-os plusz forrással és az idei 1,5 milliárd Forint többlettámogatással 3,856 milliárd Forintra emelkedett.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatallal együttműködve valósítja meg a TOP-6.8.2-15-NY1-2016-00001 Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum című projektjét, melynek célja a foglalkoztatás hosszú távú fejlesztése a megyeszékhelyen, a város munkaerőpiaci helyzetének javítása, valamint foglalkoztatási paktum működtetése, foglalkoztatáshoz támogatás nyújtása, befektetésösztönzéshez kapcsolódó tevékenységek megvalósítása, helyi termék és szolgáltatásfejlesztés kidolgozása.

A foglalkoztatási paktum projekt számos munkát vállalni szándékozó, hátrányos helyzetű álláskereső és inaktív személy foglalkoztathatóságának javítását, nyílt munkaerőpiaci elhelyezkedését támogatja. A paktumprogram hozzájárul a térség gazdasági fellendítéséhez, foglalkoztatási szintjének növeléséhez és a lakosság életszínvonalának növeléséhez.

A Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum projekt eddigi megvalósítási időszaka alatt több, mint 1000 cég részesült támogatásban, 1466 fő álláskeresőt bevonva a projektbe. A bevonásra került személyekből 4 fő képzésben vett részt, 1207 fő támogatott foglalkoztatásba került bevonásra, míg 238 fő egyéb munkaerőpiaci szolgáltatás keretében egyéni álláskeresési tanácsadásban részesült.

A paktum által nyújtott munkaerőigény bejelentésre vonatkozó támogatási lehetőségek továbbra is biztosítottak, melyhez a Kormány által biztosított 300 millió Forint, valamint az újabb 1,5 milliárd Forint többlet források segítségével lehetősége nyílik a munkáltatóknak immár a 100%-os bérköltségtámogatás igénybevételére is.

A bértámogatásra vonatkozóan a Paktumiroda dolgozói bővebb tájékoztatást tudnak nyújtani az érdeklődők számára.

 

Forrás: Paktumiroda

Kapcsolódó galéria

Foglalkoztatási Paktum - sajtótájékoztató