Sajtóbeszélgetés a Nyíregyházi Törvényszéken - bemutatkozott az új sajtószóvivő

Sajtóbeszélgetésre várták az újságírókat a Nyíregyházi Törvényszéken. Bemutatkozott dr. Resán Dalma új sajtószóvivő, emellett szó esett a törvényszék nemzetközi kapcsolatairól is.

 

A Nyíregyházi Törvényszék új sajtószóvivője március elsejétől dr. Resán Dalma. Jogi tanulmányait a Debreceni Egyetemen végezte, jogi szakvizsgáját 2015-ben tette le, majd két szakjogász képesítést is szerzett. 2012-től fogalmazó, majd bírósági titkár volt, de dolgozott a Magyar Igazságügyi Akadémián is. Az idei év januárjától pedig bíró.

Dr. Resán Dalma sajtószóvivő elmondta, ebben a szerepben a büntető ügyekkel foglalkozik majd. Fontosnak tartja a sajtószóvivők munkáját, hiszen a bírósági munka eredményeit kell közéthető nyelven megosztani az állampolgárokkal.

 

NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK

 

A sajtóbeszélgetésen dr. Nyakó Zsuzsanna a Nyíregyházi Törvényszék elnöke a nemzetközi kapcsolataikról beszélt. Ezek jelentős része a nyíregyházi önkormányzat testvérvárosi kapcsolataira épül. A hétvégén a törvényszék munkatársai viszonozzák a szatmárnémeti kollégák korábbi nyíregyházi látogatását. A nyíregyháziak legutóbb a lengyel testvérváros, Rzesow küldöttségét fogadták, akik az elektronikus eljárások, a digitális bíróság megvalósításáról osztották meg a tapasztalataikat.