Rövidhírek október 12-én
Ez (is) történt október 12-én.

 

A tartalomból:

 

– Munkában lévő postást késeltek meg a Vasvári Pál utcán, Nyíregyházán.

– Évente 40 millió kilométert tesznek meg az Országos Mentőszolgálat járművei. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei mentőgépkocsik ebből mintegy 3 millió kilométert teljesítenek. A járművek így hamar használódnak, ezért az Országos Mentőszolgálat valamennyi eset- és rohamkocsiját lecseréli. Összesen 193 új jármű érkezik a mentőállomásokra. A nyíregyházi csütörtökön kapta meg az első új esetkocsiját.

Zajlanak a csapadékvíz rekonstrukciós munkálatok a Tünde utcán. Ez a negyedik szakasza annak a csapadékvíz hálózat fejlesztését célzó pályázatnak, melyet öt helyszínen, közel 663 millió forint, 100%-os európai unós támogatásból valósít meg a Nyíregyházi Önkormányzat. A Tünde utcát mindkét irányból szükségessé vált lezárni előre nem látható okokból, de már nem tart sokáig a korlátozás.

Megújult az orosi ravatalozó! Utoljára a 2000-es évek elején korszerűsítették, az elmúlt években azonban beázott, salétromos lett az épület, ezért vált szükségessé a karbantartás. Többek között bádogos munkákat végeztek, kimeszeltek, a lábazat állapotát javították, a szertartástér is megújult, valamint a padokat és a haranglábat is újrafestették.

– Immár harmadik alkalommal rendezték meg az Országos Haditorna Verseny megyei selejtezőjét a Sóstói Múzeumfaluban. Számos középiskola 20 csapata 8 versenyszámban mérte össze tudását. A program célja, hogy a fiatalok megismerkedjenek a honvédelemmel, a katonák mindennapi életével.

Motorvonattal ütközött egy motorkerékpáros csütörtök reggel Nyíregyházán, a Lapály utcai vasúti átjáróban.

Két személygépkocsi ütközött össze szerda este a Szent István utcán.

Megállási tilalom van érvényben az északi temető Pazonyi úti bejáratánál.

– A hétvégén megkezdődik a női röplabda bajnokság. A Fatum Nyíregyháza idegenben, a Palota vendégeként rajtol. A mieink megerősödtek a nyári szünetben, a játékosok pedig szeretnének a szezon végén a dobogó legfelső fokán ünnepelni.