Rövid szünet a röplabdásoknál - A hétre tervezett kupameccs és a bajnoki is elmarad

Elmarad a Minszk és a Vasas elleni mérkőzése is a Fatum Nyíregyházának. A női röplabdások  visszaléptek a CEV Kupától, a fővárosiak pedig kérték a találkozó elhalasztását. A szünet a nyírségieknek is jól jön, ahol néhány játékos tesztje pozitív lett. 

Bravúros győzelmet aratott a hétvégén Kaposváron a Fatum Nyíregyháza. Két nappal a mérkőzés előtt derült ki, hogy négy röplabdásnak pozitív lett a koronavírus tesztje, így nélkülük utazott el Somogyba a csapat. Végül szettveszteség nélkül sikerült nyerni az egyik rivális otthonában. A Fatum kerete erős, bár voltak akik a korábbi mérkőzéseken kevesebb lehetőséget kaptak, most bizonyították, hogy lehet rájuk számítani. 

- Minden egyes játékosom bebizonyította, hogy bármilyen mérkőzésről van szó, helyt tud állni. Pintér Andrea hiányában Lászlop Alexandra is bizonyította rangadókon is, hogy lehet rá számítani. Ha mindenki egészséges lesz, könnyebb lesz rotálni, a cél az, nehezítsék meg a dolgomat a kezdő hatos kijelölésénél – mondta Németh Szabolcs vezetőedző. 

Az eredeti tervek szerint szerdán CEV Kupa mérkőzést játszott volna a Nyíregyháza a belorusz Minszk ellen, ám a fertőzések miatt a mieink lemondták a szereplést a nemzetközi sorozatban. A hétvégére tervezett Vasas elleni rangadó is elmarad, mivel az angyalföldieknél is több beteg van, így kérték a halasztást. Megegyeztek a felek, hogy december 22-én pótolják a mérkőzést. A szünet most jól jön a nyíregyházi csapatnak, hiszen a betegek gyógyulhatnak. Legközelebb a tervek szerint december 5-én játszik az együttes az MTK ellen idegenben, majd a hónap közepén jön egy rangadó a listavezető Békéscsaba otthonában.