Roham a papír-írószer üzletekben

Már a nyár közepén megkezdődött a tanszervásár. Voltak, akik folyamatosan szerezték be a szükséges taneszközöket, hogy azok megvétele ne egyszerre terhelje meg a családi kasszát, de a papír-írószer üzletekben most a legnagyobb a forgalom, mert a legtöbben augusztus végére halasztják az iskolaszerek beszerzését.

– Ebben az évben a vásárlást meghatározta, hogy júliusban nagyon meleg volt, és augusztus első két hetében is óriási volt a kánikula, így sok család még nyaralt – mondta Szűcs Mihályné üzlettulajdonos. – Voltak persze, akik már akkor elkezdték beszerezni a tanszereket, de a többség mostanra halasztotta a vásárlást. Egyébként is jellemző, hogy augusztus utolsó hetében veszik meg a szülők a taneszközöket, ezért van most ennyi vásárló a boltban.

[REKLAM]

– Sok szülő listával érkezik az üzletbe, amin minden taneszköz szerepel, amit az iskola kér.
Ez a végleges, nagy bevásárlás – mondta Hársperné Bucsák Anita. – Megkaptuk az iskolától a listát arról, hogy mit kell beszerezni, és most mindent megveszünk.

A tanszerek árai tavaly óta nem változtak. A legköltségesebb az iskolatáska beszerzése, azt 6 és 20 ezer forint közötti áron szerezhetik be a vásárlók. A legolcsóbb tolltartó 300 forint, de kapható 3000 forintért is. Az üzletekben az általános iskolások számára kaphatók előre összeállított füzetcsomagok, az alsó tagozatosoknak való csomag ára 600, a felső tagozatosoké pedig 700 forint. A grafit ceruzák ára, minőségtől függően 20 és 250 forint között terjed, színesceruza-készletet már lehet kapni 300 forintért, de a minőségi termék ára 2500 forint is lehet. Tornazsákot 1600 és 5000 forint közötti áron árusítanak.

F. A.

(Fotó: internet)