Riválisokban nem lesz hiány – Ankétot tartott a Fatum Nyíregyháza

Békéscsaba, Vasas, Kaposvár, Újpest. A női röplabda Extraligában bőven lesznek riválisai a Fatum Nyíregyházának. A női röplabdások október 12-én Szombathelyen kezdik a szezont, hétfőn pedig szurkolói ankétot tartott a klub. 

- A város mindenben támogatja a női röplabda együttest, de nem kiemelten a többi csapathoz képest. Az elmúlt években sikerült egy megfelelő szakmai hátteret létrehozni, kétszer nyertünk kupát és szereztünk bajnoki ezüstérmet. Természetesen idén azt szeretnénk, ha mindkét sorozatban aranyérmesek lennénk, de ellenfeleinknek is ez a célja - mondta Kósa Árpád kabinetvezető. 

Hollósy László vezetőedző értékelte a felkészülést. A tréner szerint fizikálisan sikerült egy szintre hozni a csapatot, és az elmúlt hetekben már a taktikai elemek gyakorlása is főszerepet kapott. A tréner egyesével mutatta be a keret tagjait. Változás bőven volt. Érkezett Ralisa Vasileva, Olena Lymareva, Barbora Kosekova, Victoria Pilar, Molly Lohmann és Pintér Andrea. Utóbbi szerint jó a csapategység. 

- Úgy érzem jól sikerült a felkészülés, az edzőmeccseken végig igyekeztünk egymást segíteni, és optimistán várom a rajtot. Örülök, hogy Nyíregyházára igazoltam, egy jó közösségbe kerültem - mondta Pintér Andrea. 

A Fatum Nyíregyháza hazai környezetben először október 19-én játszik, az MTK ellen. 

- Kell még egy kis idő amíg összeáll a csapat, hiszen sok új játékos érkezett. Igyekeztünk megerősíteni a keretet, és eddig úgy tűnik sikerült - mondta Veres Péter klubmenedzser.

A riválisok közül sokan a Kaposvárt tartják az év meglepetés együttesének. A felkészülési meccseken legyőzték a Vasast és a Békéscsabát is. A Fatum Nyíregyháza a Magyar Kupában épp a somogyiakkal játszik majd a négy közé kerülésért.