Rivális – Pápán játszik szombaton a Szpari
Idegenben játszik a hétvégén a Nyíregyháza Spartacus.

Két Szpari játékos is bekerült az OTP Bank Liga 20. fordulójának válogatottjába. A Ferencváros elleni találkozón Zoran Kostic és Predrag Bosnjak is olyan teljesítményt nyújtott, hogy az egyik futballal foglalkozó internetes portál a forduló legjobbjai közé választotta a labdarúgókat. A Ferencváros után a Pápa következik a bajnokságban a Nyíregyháza Spartacus számára. Mátyus János vezetőedző dolgozott a szombati ellenfélnél, és jól ismeri őket.

– Két hónapig dolgoztam Pápán, és sikeresek voltunk. A tavaszi szezonból négy mérkőzésen vagyunk túl, úgy érzem, ezeken jól szerepeltünk. De mostantól kezdődik a bajnokság érdemi része számunkra, hiszen most játszunk majd a közvetlen riválisainkkal, a Pápával és a Dunaújvárossal. Ezek igazi rangadók számunkra. A Pápát jól ismerem, tudom mi az erősségük, illetve a gyenge pontjuk. Szeretnénk győzni, a minimális elvárás az, hogy pontot szerezzünk – mondta Mátyus János vezetőedző.

A Pápa legutóbb nagy csatában döntetlent játszott a Győrrel, ami erőt adhat a hazaiaknak.

– Tavaly augusztus-szeptember környékén mi abból éltünk Pápán, hogy mentálisan nagyon együtt volt a csapat. Ugyanúgy, mint most a Nyíregyháza Spartacus. Az fog dönteni a hétvégén, hogy mennyire merünk játszani, mert abban biztos vagyok, hogy a Nyíregyháza mind a keretet illetően, mind csapatban erősebb a Pápánál – nyilatkozta a Szpari vezetőedzője.

Dankó László