Repülnek, utaznak, turnéznak – A Radar zenekar Pécsett és Norwichban is koncertezett

Ez egy igazi Rocktóber! Szokás ezt és így mondani zenész, azon belül is rock-zenész berkekben; pláne, ha koncertekkel teli az év 10. hónapja.

Múlt péntek este még Pécsett csaptak a húrok közé a Radar-os srácok, ott is eljátszották legújabb szerzeményeiket, többek között a negyedik albumuknak címet adó 'Lehetetlen'-t is.

Aztán múlt szombat délelőtt repültek egy jót, meg sem álltak Londonig. Erről is beszélt a banda énekese, Mák István (Maku):

Norwichban, a B2 Club-ban koncerteztünk magyar és angol hallgatóságunk előtt október 5-én este. Többségében kint élő magyarok alkották a közönség nagyobb részét, akik nagyszerűek voltak!!! Már nem először játszunk határokon túl. Zenéltünk már korábban is Angliában, de léptünk már fel például Olaszországban, Franciaországban is. Erdélyben, Felvidéken és Kárpátalján pedig már számtalanszor. Szeretjük az ilyen fajta megkereséseket is. Színesíti a sok mikrobuszos utazás egyhangúságát. Ennek a határon túliságnak van valami varázsa... Utazol nagyon sokat, és amikor megérkezel, a te anyanyelveden szólnak hozzád. Az pedig csak hab a tortán, hogy velünk együtt éneklik a dalokat. A zene és a magyarság is határtalan.

A zenekar továbbra sem lazít. Igazi Rocktóberre készülnek a srácok, hiszen jövő héten Mezőkövesd és Debrecen várja őket, de hamarosan koncerteznek Jászberényben és Szentesen is.

És Nyíregyháza sem marad idén Radar koncert nélkül, hiszen városunkban és Budapesten is ünnepli majd a banda a 15. szülinapját! Ráadásul örömhír, hogy a kiadójuk jelzése szerint minden esély megvan arra, hogy decemberre aranylemez legyen a Lehetetlen!

 

Rutkai