Rengetegen voltak kíváncsiak az új sóstói szökőkútra
Fotó: Szarka Lajos

Az attrakció nyilvános próbaüzeme pénteken kezdődött és egész hétvégén tele volt az élményfürdő előtti tér. Ismert zenéket, slágereket játszik az európai szinten is ritkaságnak számító szökőkút.

Sóstógyógyfürdőn közel másfél milliárd forintos komplex beruházás zajlik, amelynek ez a fő attrakciója. A mintegy 500 négyzetméter vízfelületű szökőkút tematizált hang- és fény effektekkel kiegészített vízjátékot mutat be, valamint dinamikus vízképet is képes megjeleníteni. A medencébe összesen 93 darab, víz alatti, szivattyúval megtáplált fúvókák kerültek. Minden fúvókából kilépő vízsugár magasságát egymástól külön tudják szabályozni, így egy rendkívül látványos vízjáték jöhet létre.

A szökőkút másik különlegessége a 8 darab díszvilágítás, amely kandeláberen elhelyezett 2-2 darab kültéri hangszórókból szóló zenét lekövető vízjátékkal egészül ki. A vezérlő az előre feltöltött zeneszám ritmusára képes a vízjátékot megjeleníteni, így a zene ritmusával összhangban mozgó vízsugarakat láthatnak majd a látogatók. A próbaüzem a következő napokban is folytatódik, egészen október 31-ig. A zenei blokkok 11 óra és 20 óra között minden óra elején kezdődnek, a zenei repertoár pedig többek között Erkel Ferenc klasszikusokat, Queen slágereket, de még mese dalokat és magyar könnyűzenét is tartalmaz.

Kapcsolódó galéria

Sóstó új látványossága - elkészült a szökőkút