Rendőrkézen az ékszertolvaj
Fotó: police.hu

A nyomozók elfogták a férfit, aki kővel zúzta be egy nyíregyházi ékszerbolt kirakatát, és kifosztotta.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást R. D. 30 éves nyíregyházi lakos ellen.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2022. február 7-én éjszaka egy térkővel törte be az egyik nyíregyházi ékszerüzlet kirakatüvegét, onnan négy karkötőt magához vett, és sietve távozott.

A rendőrök a bejelentést után az ismeretlen elkövető mielőbbi azonosítása, és kézre kerítése érdekében adatgyűjtést végeztek, beszerezték a környék térfigyelőkameráinak felvételeit, ami alapján felhívást tettek közzé. Néhány napon belül sikerült megállapítaniuk a keresett férfi személyazonosságát, akit 2022. február 14-én lakóhelyén elfogtak, és a rendőrkapitányságra előállítottak. R. D. gyanúsítotti kihallgatása alatt beismerte tettét, vallomásában elmondta, hogy az ékszereket egy zálogházban eladta. A nyomozók a bűncselekményből származó ékszereket lefoglalták, és hiánytalanul visszaadták a tulajdonosnak. A gyanúsított a büntetőeljárás alatt szabadlábon védekezhet.

 

Forrás: police.hu