Rendőr-katasztrófavédelmi nyílt nap Nyíregyházán

A védőszentek, Szent György és Szent Flórián napját követően immár negyedik alkalommal rendezték meg a megyei rendőr-főkapitányság és a katasztrófavédelmi igazgatóság közös nyílt napját a stadion mögötti parkolóban. Az érdeklődők testközelből láthattak olyan akciókat, amelyekkel csak nagyon ritkán találkozhatnak.

További képekért kattintson a fotóra!

Farkas József megyei rendőrfőkapitány elmondta, napjaink hősei azok a kollégák, akik a közterületen szolgálnak. Az ő életüket szeretnék bemutatni, és toborozni is a fiatalok körében.

EGYÜTTMŰKÖDÉS AZ ÖNKORMÁNYZATTAL

A rendőrök és katasztrófavédők nyílt napján részt vett dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere is. Hangsúlyozta, a mindennapjaink biztonsága érdekében dolgozók munkáját fontos megismerni, hiszen ezt a rendőrség és a tűzoltóság értünk teszi. Ehhez az önkormányzat minden támogatást megad, az együttműködés pedig egyre eredményesebb.

LÁTVÁNYOS BEMUTATÓK

A bemutatókkal a katasztrófavédők nem titkolt célja, hogy tevékenységüket megismertessék a fiatalokkal, elsősorban a középiskolásokkal.
Csepely Zsigmond, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója kiemelte, parancsnokságaikon lehetőség van az érettségihez szükséges közösségi szolgálat teljesítésére is. Eddig 1500 fiatal jelentkezett hozzájuk, de szeretnék, ha ez a létszám tovább bővülne.

A nyílt napon látványos bemutatókat láthatott a közönség. Volt rendőrkutyás elfogás, műszaki mentés baleseti helyszínen, intézkedéstaktikai és tűzoltási bemutató. Az érdeklődők megismerkedtek a szolgálati járművekkel és a különböző technikai eszközökkel.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Kohut Árpád)