Rendkívüli örökbefogadási nap – Cél, hogy minél több kutya találjon gazdára

Közel hatvan kutya vár gazdára a Nyíregyházi Állategészségügyi Telepen. Az ott élő négylábúak chippel és életkoruknak megfelelő oltásokkal rendelkeznek, így bármikor örökbe lehet őket fogadni. Pénteken egész napos nyílt napra várták a leendő gazdikat, de azokat is, akik még egyelőre csak gondolkodnak az állattartáson.

Több szerencsés kutya is gazdára talált már a péntek délelőtti órákban a Nyíregyházi Állategészségügyi Telepen. Alig egy hónapja volt legutóbb örökbefogadási nap, amikor kora estig várták a leendő gazdikat is a Szállási úton, máris újabb alkalmat szervezett a NYÍRVV.

Az örökbefogadás menete

Azt szoktuk mondani, hogy nálunk igazából mindennap örökbefogadási nap, ez a mostani alkalom annyiban rendkívüli, hogy egy hosszított nyitvatartással lehetőséget biztosítunk azok számára, akik csak munkaidő után tudnak hozzánk kilátogatni. Az örökbefogadás menete viszonylag egyszerű. Kilátogatnak ide a telepre, és ha megvan a kölcsönös szimpátia a leendő gazda és a kutya között, akkor meg is történhet az örökbefogadás” – nyilatkozta Rónaszéki Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. állategészségügyi csoportvezetője.

Jelenleg közel hatvan kutya van a telepen, aki gazdi vár. A kölyökkutyáktól az idősekig, az aktívtól a nyugodt természetűig – szinte mindenféle kutya megtalálható a Szállási úton.

Nagy felelősség

Egy állat örökbefogadása komoly elköteleződést jelent, minimum 15 évre érdemes számolni, ha örökbe fogadunk egy kutyát, addig legalább felelősséggel tartozunk iránta.

 

Sokan úgy jönnek el hozzánk, hogy még csak gondolkodnak az örökbefogadáson, de azért sokszor gazdára találnak egy-egy ilyen találkozás alkalmával. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy soha nem kerül vissza hozzánk kutya, de szerencsére ez egyre ritkább. Az itt élő kutyák átestek a kötelező hatósági megfigyelésen, a telepünkön lévő állatorvosi rendelőben minden szükséges ellátását megkaptak, életkoruknak megfelelő oltásokkal, illetve chippel is rendelkeznek” – tette hozzá Rónaszéki Péter.

Az elmúlt évek különböző felújításainak köszönhetően, modern, rendezett és tiszta körülmények között élnek itt az állatok, de az igazi az lenne, ha minden kutya gazdára találna és kapna egy új esélyt.