Régi-új igazgató a Váci Mihály Kulturális Központban

2019. március 1-jén harmadik igazgatói ciklusát kezdi a régi-új igazgató. Köszönettel vette a fenntartó önkormányzat támogatását és bizalmát, nem kevésbé az elégedett közönség jelzéseit. A több mint 20 tagintézménnyel működő Váci Mihály Kulturális Központban dolgozó 49 munkatárs közös erőfeszítése, együttműködése, eredménye volt az elmúlt évek sikere. Az intézmény a jövőben is folytatja kedvelt programjait, és újakkal is meglepi látogatóit, minden korosztályban.

Ahogy Mészáros Szilárd fogalmazott:

Én úgy gondolom, jó úton járunk. Az elmúlt 5-6 év ezt bizonyította, ezen az úton szeretnénk tovább haladni, minden korosztályt szeretnénk továbbra is megcélozni. A legsikeresebb programsorozatainkat folytatni és mindig egy kis újdonságot is belevarázsolni a Kulturális Központ munkájába, kínálatába. Nagyon fontosnak tartom a kinti városrészekben a tagintézményeink munkáját, hogy ott is magas szintű kulturális tevékenység folytatódhasson.

A Városi Galéria, a Pál Gyula Terem, a Kölyökvár, a Krúdy Art Mozi és számtalan lakókörzeti művelődési ház az Alvégesitől a Vajdabokorig kínál színvonalas, illetve a környék igényeihez illeszkedő eseményeket és újdonságokat.

Nyíregyházán tudomásom szerint nem volt még illúzió show, bűvész show, tehát közeli terveink között április 13-án Magyarország leglátványosabb illúzió showja látogat el hozzánk. Aztán folytatjuk a Lehozzuk Önnek a csillagokat! című programsorozatunkat. Arra is büszkék vagyunk, hogy hetekkel előtte elfogynak a jegyek ezekre az előadásokra, még a márciusi rendezvényeinkre biztosíthatják a helyeiket. Előrehaladott tárgyalásban vagyunk egy Szulák Andrea koncerttel kapcsolatban is.

– említette az igazgató.

Már most készülnek a Váciban az őszre, sőt az adventre, illetve a 2019-es év végére tervezik már a két ünnep közé ajánlható vidám műsort is. Folytatják a Szépkorúak Akadémiáját, de gondolnak a gyerekekre is. Lesz Tavaszi Tárlat, nyíregyházi képzőművészek bemutatója, és újra helye lesz itt a Természetfotó kiállításnak, színvonalas hangversenyeknek. A legközelebbi hétvégi rendezvény a Kultúrházak éjjel nappal, mely kínál ingyenes kézműves foglalkozást, balett bemutatót, vasárnapi matinét, táncházat és élményfestést.

A részletes programot az intézmény weboldalán találják, mely ide kattintva érhető el.

A fejlesztésekről szólva elmondta Mészáros Szilárd, hogy a tervek szerint tavasszal felújítják a Kölyökvárat és a Honvéd utcai Művelődési Házat is.

 

Matyasovszki Edit