Régi-új helyén a 30 éves Nyíregyházi Televízió
Régi, mert egy esztendő „albérlet” után visszaköltözhettünk abba az épületbe, ahol a 80-as évek közepén elődeink készíteni kezdték műsorainkat, a helyi csatornák közül az elsők között az országban.

S új, mert a Váci Mihály Kulturális Központ ugyanott van, mint az Agóra projekt elkezdése előtt, de nemcsak a külseje, hanem a belső terei is jelentősen átalakultak. A két hete megnyitott intézménybe érkezők mondogatják is gyakran, szinte eltévednek az épületben a sok új, és a korábbitól eltérő arcot mutató helyiség miatt. Aki azonban a Város-Kép Kft. szerkesztőségeit keresi, szinte „emlékezetből” is odatalálhat az állandóság jegyében, a (most már) második emeleten, jobbra fordulva.

HÁROM AZ EGYBEN

Persze, amikor a Nyíregyházi Televízióról beszélünk, egyben a városi médiacég másik két sajtótermékét és annak készítői csapatát is értjük alatta. Így, ha valaki a tévébe érkezik, néhány plusz métert megtéve elérheti a Nyíregyházi Naplót és a néhány héttel ezelőtt jelentős arculati frissítésen átesett nyiregyhaza.hu információs webportált, az önkormányzat hivatalos internetes oldalát és munkatársait. A megjelenési forma ugyan változatos (elektronikus, nyomtatott, másképpen on-line vagy off-line), de a cél közös: minél többet mondani frissen, aktuálisan, hitelesen és színesen Nyíregyházáról.

KOMOLY MÚLT, MOZGALMAS JELEN

A szándék nem új, amit az is jelez, hogy jubileumra készül a tévé, elérve a harmadik évtizedet. Az utóbbi esztendők a költözködés mellett a jelentős technikai fejlesztés jegyében is zajlottak. A fenntartó városi önkormányzat jelentős segítségével modern eszközparkot használunk, a digitális átállást követően a HD jegyében, s további tervek is léteznek a modernizálódásra. A korstílusnak megfelelő, lendületes arculatot kapott számos régebb óta futó műsor és több műsorelem (szignálok, szpotok), amit tavasztól tartalmi felfrissülés követ új (és részben a régit is megmutató) adásokkal, s egyéb, a nézőközönséget a stúdión kívül is megcélzó ünnepi programmal. A részletekről később, hiszen ez csupán egy jelzés: újra itthon vagyunk. Méltó, modern környezetben dolgozik a stáb, ahogy a tényeken alapuló szlogenünk is mondja: Nyíregyháza első televíziója.

Tarczy Gyula főszerkesztő