Rajztanárok kiállítása a Zrínyi Ilona Gimnáziumban

 

Az élet a négy őselemből keletkezik, és abba is tér vissza. Nélkülük nem alakulhatott volna ki az élet, és nem is maradhatna fenn. A négy alapelem a föld, a víz, a tűz és a levegő. Ezek köré összpontosultak a Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégiumban kiállított képzőművészeti alkotások, amelyeket az intézményben oktató rajztanárok készítettek. A tárlat kapcsolódik az iskola 100. évfordulójához.

Én azt gondolom, hogy a száz év kapcsán nem csak azokkal kell foglalkoznunk, akik már elmentek az iskolából és országos hírnévre szertevő művészek, hiszen ők már bemutatkoztak és még fognak is, hanem szükség van arra is, hogy a jelenleg iskolánkban dolgozó tanárok megmutassák, hogy ők valóban, csupa nagybetűvel művésztanárok. Nem csak meg akarják szerettetni a vizuális kultúrát, a kreativitást, hanem ők szabadidejükben, titkon, azért alkotó művészek is.

– mondta el Huszárné Kádár Ibolya a Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium intézményvezetője.

A kiállítást Székhelyi Edith festőművész nyitotta meg, amelyen Tőkey Péter, Ágoston Ildikó, Szentpéteri Éva és Kanyuk Jánosné alkotásai tekinthetők meg.

Itt a gimiben 2006 óta tanítok rajzot és művészettörténetet, most éneket. Én a szövés technikájában mélyedtem el, abban pedig már 1980 óta mélyedek és itt próbálom kicsit a tapasztalataimat átadni szakkörök és egyéb formában.

– mondta el Ágoston Ildikó, a Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium tanára.

A kiállítás nem csak a zrínyiben tanuló diákok számára elérhető, bárki ingyenesen megnézheti egész januárban.

 

Kanócz Rita