Rajt előtt a Szpari - Szurkolói ankétot tartott a klub
Fotó:Trifonov Éva

A hagyományoknak megfelelően szurkolói ankéttal kezdte a tavaszi idényt a Nyíregyháza Spartacus. Az Eötvös Gyakorlóban rendezett esemény előtt néhány iskolás kihasználta a lehetőséget, hogy az ankét előtt aláírásokat kérjen a játékosoktól. Természetesen a fiúk örömmel tettek eleget a kéréseknek, így közös fotók is készülhettek. 

Az ankéton Dankó Gergő klubigazgató elmondta, az őszi szezon nem úgy sikerült, ahogy a csapat szerette volna, ezért változások történtek. Egy olyan szakmai stábot szerettek volna összeállítani, mely előre viszi a Spartacust. Fekete Tivadar sportigazgatóra azért esett a választás, mert  a futballban nevelkedett, edzősködött és sportigazgatóként is dolgozott már. Ismeri a közeget, a játékosokat, az edzőket.

Fekete Tivadar büszke arra, hogy a Nyíregyháza Spartacusnál betöltheti ezt a pozíciót. Korábban hét évig dolgozott sportigazgatóként egy másik NB-II-es klubnál, eredményesen. Maximálisan megérti a szurkolók csalódottságát, és azon lesz, hogy eredményesebb legyen a Szpari, de ez nem megy egyik napról a másikra. Fekete Tivadar az ankéton bejelentette, hogy a Nyíregyháza Spartacus a stadion építése miatt a hazai mérkőzéseit a jövőben ismét Balmazújvárosban vívja, ahová ingyenes szurkolói buszok indítását is tervezi a klub. A másik lehetőség Kisvárda lett volna, de annak költségei lényegesen magasabbak lettek volna. A célkitűzés tavaszra az, hogy a csapat a tabella első felében végezzen, a 8-10. hely megszerzése reális lehet, nyáron pedig szeretnék úgy megerősíteni a keretet, hogy a Spartacus esélyes legyen a következő idényben a feljutásra. A Szpari vezetése szeretné, ha az ultrák visszatérnének a mérkőzésekre, ezért egyeztetnek a szurkolók vezetőivel. 

Visinka Ede vezetőedző a felkészülést is értékelte, és a mezőkövesdi utolsó 20 perc kivételével a játékosok megvalósították amit kért. Egy szenvedélyesen futballozó csapatot ígért, mely nem fog tétlenül hátul ácsorogni, próbál kezdeményezni, és mindig győzelemre játszik. 

Az ankéton bemutatták a Szpari új játékosait is. Hrabina Alex, Nagy Barnabás, Kovácsréti Márk és Major Marcell érkezett a téli szünetben. A labdarúgók most vehették át a mezüket. 

A Nyíregyháza Spartacus vasárnap Szombathelyen kezdi a tavaszt.