Projektzáró a Vásárhelyi Alapfokú Művészeti Iskolában

A HANKO HAM zenekar is bemutatkozott azon a projektzárón, amely egy másfél éven át tartó munkafolyamatot búcsúztatott. Az európai uniós forrásból, közel 30 millió forintból megvalósuló programot a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola nyolc településen valósította meg.

 

Programok szülőknek és gyerekeknek

 

Demarcsek Zsuzsa, a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője azt mondta a projektzárón a Nyíregyházi Televízió Híradójának, a cél elsősorban a hátrányos helyzetű gyerekek személyiségének fejlesztése volt a szülők bevonásával. Éppen ezért családi programok és rendezvények valósultak meg.

 

Kerék

 

A program része volt, hogy a „Kerék” köré csoportosultak a különböző művészeti ágak. A színművészet és a táncművészet tanszak tanulói olyan produkciókat mutattak be, amelyek valamilyen formában kapcsolódtak a kerék fogalmához. De a kereket dolgozták fel alkotásaikban a képzőművészet tanszakos hallgatók is, akik műveit az iskola székhelyén mutatták be az érdeklődőknek.

 

Művészeti nevelés az egész családnak

 

A pályázat részeként nemcsak a hátrányos helyzetű gyerekek művészeti nevelését valósították meg a pedagógusok, hanem családi programokról is gondoskodtak. Ezeken az eseményeken a szülők is részt vettek az alkotófolyamatban, közösen hoztak létre gyermekeikkel képzőművészeti tárgyakat, vagy együtt tanultak dalokat az éppen aktuális ünnepekről és előadásokat hallgathattak meg az egyes eseményekhez kapcsolódó szokásokról. A foglalkozásokon több generáció együttesen tapasztalhatta meg az örömteli ismeretszerzés folyamatát.

M. E.